Dünya barışı için katırla dünya turu
 

Almanya’dan 2000 yılında dünyada barış için yola çıkan iki gezgin, Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde mola verdiler.

Almanya’nın Köln kentinden 5 yıl önce ’dünyada barış’ için katır ve eşekle yola çıkan iki gezgin, Adana’nın Ceyhan İlçesi’ne geldi. Alman Bernhard Eitelgörge (52) ve Irmgard Hedwing Kall (51), eşek, katır, kedi ve 2 köpekle geldikleri Ceyhan’da yaptıkları açıklamada, amaçlarının dünya barışına dikkat çekmek olduğunu söylediler. Hz. İsa’nın Kudüs’te dirileceğine inandıklarını ve yolculuklarını da burada sonlandıracaklarını ifade eden Eitelgörge, "Hz. İsa Kudüs’e giderken eşek ve katıra bindi. Biz de bunu sembolize etmek için yolculuğumuzu ’Martina’ adlı katır ve ’Fatima’ adlı eşekle yapmaya karar verdik" diye konuştu. Eitelgörge, Macaristan’da iki gözü kör olan ’Üleş’ adını verdikleri bir köpeği, Romanya’da da yavru kedi ’Tuna’ ve ’Jana’ adlı bir köpeği yanlarına aldıklarını belirtti.

KUDÜS’TE BİTECEK
Çift, Almanya’dan 2000 yılının Nisan ayında yola çıktıklarını ve günde ortalama 20-25 kilometre yürüyerek Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye geldiklerini ifade ederek, buradan da Suriye ve Ürdün’e geçeceklerini, gezilerini planladıkları biçimde 2007 yılında Kudüs’te noktalayacaklarını sözlerine ekledi.  
Kaynak: Sabah 11 Kasım 2005
 
 
 

 
Süper Teyze 141
İdil ve annesi markette alışveriş ediyorlardı. Annesinin bir anlık dalgınlığında, İdil ortadan kayboldu ! Az sonra annesi yaramaz kızı kozmatik reyonunda buldu : -     &n devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.