Uzaya 2020’de Türk astronot
 

Türkiye, uzay çalışmaları programı çerçevesinde 2020’ye doğru uzaya bir Türk astronot gönderilmesini içeren tarihi anlaşmayı ABD ile imzaladı. Ankara’da ve Genelkurmay Karargahı’nda temaslarda bulunan ABD Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcı Peter Flory ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert’in önceki gün imzaladıkları Türkiye - ABD uzay çalışmalarında işbirliği çerçeve anlaşmasına göre NASA, Türkiye’nin uzay çalışmalarına eğitim ve teknoloji desteği verecek.

İki ülke, uzay konusunda ortak projeler üretecek, insan gücü eğitimine öncelik verecek. Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uzay Dairesi uzmanları, NASA’da eğitim görecek. Eğitim programı, 2008’den itibaren astronot yetiştirmeyi hedefliyor.

TÜRK PİLOTLAR NASA’YA

İlk Türk astronotunun yetiştirilmesi için NASA’ya pilot subaylar gönderilecek. Eğitim sonunda aralarından seçim yapılacak. 2015’den itibaren de bir Türk astronot, ABD’nin uzay programına dahil edilecek. Bu Türk astronotun, 2020’ye doğru ABD ekibiyle uzaya gönderilmesi öngörülüyor.
Kaynak: Hürriyet 11 Kasım 2005

 
Süper Teyze 232
Öğretmen Ayşe’ye sordu : - Bize söyler misin, onbeşin yarısı kaç eder kızım ? Kurnaz Ayşe biraz düşündükten sonra cevap verdi : -İsterseniz önce kaç etmediğinden söz edelim öğretmenim, ne d devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.