’Dünya Çocuk Kitapları Haftası’ başlıyor
 

Çocuklara kitabı ve okumayı sevdirmek için 1917 yılında başlatılan ’Dünya Çocuk Kitapları Haftası’, 14-20 kasım tarihlerinde kutlanacak.

İlk kez ABD’de kutlanmaya başlanan ve İkinci Dünya Savaşı’nın ardından da diğer dünya ülkeleri tarafından benimsenen hafta kapsamında Ankara’da da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın organizasyonu ile çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
 
Hafta, çocuklara kitabı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak, anne, baba ve öğretmenlere çocuklar için yararlı kitap seçme imkanı sağlamak üzere her yıl kasım ayının ikinci haftasında düzenleniyor.
 
Etkinlikler, 14 kasımda Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi’ndeki açılış töreniyle başlayacak.
 
’Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nın açılış konferansı, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Sever tarafından verilecek. 
 
Hafta boyunca ’Benimle Okur Musun?’ adlı etkinlikte çocuk kitabı yazarları Yrd. Doç. Dr. Zeki Gürel, Üzeyir Gündüz, Mavise Yener, Aysel Gürmen, Emin Özdemir, Aytül Akal, Serpil Ural ve Fatih Erdoğan çocuklarla söyleşiler yapacak.
 
’Benimle Oynar Mısın?’da ise Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesindeki yetiştirme yurtları ile çocuk ve gençlik merkezlerindeki çocukların dahil edildiği kültür ve sanat çalışmaları gerçekleştirilecek.
Kaynak: CnnTürk 11 Kasım 2005


 


  

 
Süper Teyze 134
Coğrafya dersinde,öğretmen ders anlatırken Ali ve Ercan en arka sırada, kendi aralarında konuşmaya dalmışlardı.Öğretmenin hangi konuyu anlattığından bile habersizdiler. Durumu fark eden öğretmen, ikis devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.