Connery’ye ’Yaşam Boyu Onur Ödülü’
 

merikan Film Enstitüsü, oyuncu Sean Connery’nin ’Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görüldüğünü açıkladı.

Ödül, 8 haziran 2006’da yapılacak bir törenle Connery’ye takdim edilecek.
 
Enstitü Mütevelli Heyeti Başkanı Howard Stringer, İskoç oyuncuyu ’en üst düzeyde bir sanatçı’ olarak tanımladı.
 
Stringer, Connery’nin oyunculuğuyla ilgili olarak, ’’Connery en çok, bütün zamanların en büyük film kahramanlarından biri olan James Bond’u canlandırmasıyla hatırlansa da onun yetenekleri tek bir rolle hatırlanmayı çoktan aşmıştır’’ dedi. 
 
Connery, Bond tiplemesini 1962-1971 yılları arasında altı filmde canlandırmış, 2003 yılında da Türkiye’de ’Muhteşem Kahramanlar’ adıyla gösterilen ’The League of Extraordinary Gentlemen’ filminde rol almıştı. 
 
Connery’nin, Amerikan Film Enstitüsü’nün 1973 yılından bu yana her yıl verdiği ’Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü alan 34’üncü isim olacak. 
 
Daha önce bu ödülü alanlar arasında Orson Welles, Bette Davis, Alfred Hitchcock, Sidney Poitier, Elizabeth Taylor, Jack Nicholson, Steven Spielberg, Clint Eastwood, Martin Scorsese, Robert De Niro, Meryl Streep ve George Lucas gibi ünlü yönetmen ve oyuncular bulunuyor. 
 
Ödül, sinema oyunculuğu kariyerinde en yüksek ödül olarak kabul ediliyor.
Kaynak:CnnTürk 12 Kasım 2005

 
Süper Teyze 466
Genç anne panik  içinde çocuk doktorunu aradı : - Yardım edin doktor bey,lütfen ! Küçük oğlum Ahmet az önce mutfaktaki kutu açacağını yuttu! - Sakin olun hanımefendi,oğlunuzun iyi olması  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.