Katil balinalar korumaya alındı
 

ABD’nin Puget Sound olarak çağrılan kuzey batı kıyılarında yaşayan katil balinalar yok olma tehlikesi altındaki türler arasına alındı. Çevrecilerin uzun soluklu çabaları sonucunda Puget Sound katil balinaları sonunda hükümet tarafından yok olmaya yüz tutmuş türler arasına alınarak korumaya alındı. Katil balinaların giderek azalan sayılarının arkasındaki temel nedenin kirlilik olduğu düşünülüyor.

ABD’nin Pasifik Okyanusu’na bakan kuzey batı kıyı bölgesinde yaşamını sürdüren katil balinalar çevrecilerin çabaları sonucunda yok olmaya yüz tutmuş canlı türleri arasında alındı. Federal hükümet tarafından kabul edilen teklif itibariyle Puget Sound katil balinaları olarak çağrılan balinalar koruma altına alınacak.

Bölgede yaşayan üç Puget Sound balina grubunun geçen yüzyılın ortalarındaki miktarının 100’den fazla olduğu düşünülüyor. Yeni verilere göre bu oran şimdilerde 89’a düşmüş bulunuyor. Azalmanın ana nedeni olarak bölgede artan kirlilik gösteriliyor. Bir başka nedeninin ise, bölgedeki balinaların temel besin kaynağı olan som balıklarının azalmış olması düşünülüyor.
Kaynak:Hürriyet 17 Kasım 2005

 
Süper Teyze 265
Cengiz okuldan eve sevinç içinde geldi. Çantasını bir yana,ayakkabılarını bir yana fırlattı ve neşeyle bağırdı : - Yaşasın ! Yarın okul yok ! Annesi gülerek . -Dur oğlum, sakin ol ! Anlat b devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.