Artık herkes kıvırcık olabilecek
 

Bilim adamları, düz ve kıvırcık saçlar arasındaki farklı çözdüklerini açıkladı. Böylece ilaçla kıcvırcık saçları düzleştirmek ya da tersini yapmak mümkün olacak.

İngiliz The Daily Telegraph gazetesine göre bu çözüm, düz saçı kıvırcık yapan ya da tersine sebep olan bir hap üretilmesinde kullanılabilir. Bilim adamları ayrıca, bu sayede saç dökülmelerinini de sona erdirebileceğini de söylüyor.
 
Paris’teki Clichy’de L’Oreal laboratuvarlarında yapılan araştırmada, saçın dsüz ya da kıvırcık olmasına neyin sebep olduğunun bulunması için saç yetiştirildi.
 
Kökten ayrışıyor
 
Saç soğanlarının dört milimetre derindeki köklerinin, kıvırcık saçlarda kanca şeklinde, Avrupalı ya da Asyalılardaki gibi düz saçlarda ise düz olduğu ortaya çıktı. Kafa derisinin dışına çıkan saç ise kökünün şeklini devam ettiriyor.
 
L’Oreal’in saç biyolojisi bölümü başkanı Bruno Bernard, "kıvırcık saç kökü, kıvırcık saça neden oluyor. Bu büyük bir aşama, çünkü çok uzun zamandır insanlar kıvırcık saçın neden kıvırcık olduğunu bilmiyordu" diyor.
 
Sıra ilaçta
 
Araştırmayı yapan ekip saç kökünü kıvırcık ya da düz yapan asıl etkeni bulamasa da, Bernard, artık hormon ya da ilaç kullanarak saç şeklini değiştirmenin mümkün olacağını söylüyor.
 
Bernard, "şimdi elimizde kıvırcık saçı düz ya da düz saçı kıvırcık yapamaya yetecek kadar bilgi var" diyor.
Kaynak: CnnTürk 17 Kasım 2005

 
Süper Teyze 218
Yavru tarla faresi bir gece annesiyle birlikte yürüyüşe çıkmıştı. Tatlı tatlı sohbet ederek yürürlerken, başlarının üzerinden bir yarasanın uçtuğunu gördüler. Yavru fare çok heyecanlandı : - İşte devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.