İstanbul’da dünya karikatür zirvesi
 

22’nci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın ödül töreni bugün yapılacak. Sunuculuğunu Korhan Abay’ın yapacağı ödül töreni İstanbul Suberband Combo’nun mini konseriyle başlayacak.

Törende, ödüle layık görülen 15 sanatçıya ödülleri verilecek.

Dünyanın en önemli karikatür yarışmaları arasında sayılan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışmasına bu yıl 90 ülkeden 1199 çizer katılmıştı. Serbest konulu yarışmada birincilik ödülü kazanan Alman sanatçı Friederike Gross, 8 bin dolarla ile Aydın Doğan Vakfı Birincilik Ödülü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Plaketi ve Hürriyet Gazetesi Altın Plaketi’ni alacak.

İkincilik Ödülü kazanan Polonyalı sanatçı Marlusz Stawarski’ye 5 bin dolarla Aydın Doğan Vakfı 2’ncilik Ödülü ve Milliyet Gazetesi Altın Plaketi verilecek.

Üçüncülük ödülü kazanan İranlı çizer Majid Amini ve Ukraynalı Dmitriy Skazhenik de 3 bin 500 doları paylaşacak ve Aydın Doğan 3’üncülük ödülü ile Kanal D ve CNN Türk plaketini alacaklar.

Seçiciler Kurulu Bahman Abdi (İran), Oleh Derhackov( Ukrayna), Muhammed Djerlek (Sırbistan), Manuel Alvarez Junco (İspanya), Jozef Jurczyszyn (Polonya), Muhittin Köroğlu, Ghasem Lütfi (İran), Alexander Muzikantov (Ukrayna), Jose Antonio Garli Nieto (Meksika), Şevket Yalaz ve Necdet Yılmaz’a da Başarı Ödülü vermişti.

JÜRİDE DEV KARİKATÜRİSTLER

Yarışmanın bu yılki Seçiciler Kurulu Başkanlığını, büyük Çek karikatürist Adolf Born yaptı. Jüri, Semih Balcıoğlu, Latif Demirci, Selçuk Demirel, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Horst Haitzinger (Almanya), Hüsamettin Koçan, Anita Kurnz (Kanada), Ralph Steadman (İngiltere), Mesut Şojai Tabatabei (İran) ve Georges Wolinski (Fransa) gibi Türk ve dünya karikatürünün önemli isimlerinden oluştu.
Kaynak:Hürriyet 17 Kasım 2005


 
Süper Teyze 139
Ayla ve Beril, ilk kez diskoteke gitmek için annelerinden izin almış ama eğlenceye kaptırıp eve çok gecikmişlerdi. Saati fark ettiklerinde Ayla korkuyla söylendi : - Eve girince annem beni haşl devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.