Akıllı Ev’ e Misafir Geldi
 

Microsoft’un geleceğin iletişim ve bilgi teknolojilerini kullanarak oluşturduğu akıllı ev hayatını büyük bir eğlence alanına taşıyor

Ana bilgisayar tarafından yönetilen akıllı ev karmaşık bir teknolojik altyapıya sahip. Evdeki bütün cihazların sizin dilinizden anlamasını dışında makinelerin de birbirleriyle konuşması gerekiyor. Bunun için evdeki teknolojileri kurulum ve bakımı gerçekleştirecek hizmete gereksinim duyuluyor. Yani sadece akıllı ürünlerle evi doldurmak yetmiyor. Altyapının kusursuz bir şekilde işlemesi gerekiyor. Yoksa akıllı ev kabus olmaktan öte gitmiyor.

Ayakkabılarınızı çıkarırken evi yönetin
Evin girişinde akılı kart var. Göz tanıma teknolojisi ile eve giriyorsunuz. Eğer komşunuz veya arkadaşınız eve gelip sizi bulamadıysa ekranda bırakılan notu görebiliyorsunuz. Kapıdan girince ayakkabıları çıkarırken mini ekrandan evdeki havalandırma, ışık, müzik ve TV’ye ulaşabiliyorsunuz. Evin içinde kullanacağınız her ekranda benzer bir arayüz kullanıyorsunuz.

Tezgâhtaki yemek tarifine dikkat edin
EVDE en büyük sorunlardan biri ne yemek yapacağına karar vermektir. Ne yemek yapacağınıza mutfaktaki yemek arşivinden karar verdikten sonra yemek tarifini tezgaha yansımış şekilde buluyorsunuz. Yemekte kullanılan malzemeler ve miktarını tezgahın üstünde görüp sesle vereceğiniz konutlarla başka bir yemeği tercih edebiliyorsunuz.

Kaynak:Sabah 11 Mayıs 2004
 
Süper Teyze 25
Öğretmen o gün bütün sınıfı yüzme havuzuna götüreceğine söz vermişti.Sabah öğrenciler, mayo ve havlularını koydukları çantalarıyla geldiler sınıfa. Hepsi de çok mutlu ve heyecanlıydı .Ama öğretmen E devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.