Korku geni korkulara çare olacak
 

Gen doğuştan gelen ve belleğe yerleşen korkuyu kontrol ediyor.

Bilim adamları, fareler üzerinde yaptıkları araştırmalarda korku genini buldu. Yeni bulunan genle, fobi ve travmaya bağlı hafıza kaybı tedavisinin önü açıldı.

’Cell’ dergisindeki habere göre, ’stathmin’ adı verilen gen doğuştan gelen ve deneyimin ardından belleğe yerleşen korkuyu kontrol ediyor.

ABD New Jersey’deki Rutgers Üniversitesi’nden Gleb Shumyatsky, korku geni alınan farelerin içgüdüsel olarak korkmaları gereken durumlarda bile korkuya kapılmadıklarının görüldüğünü söyledi.
 
Hatırlayamıyorlar
 
Uzmanlar, farelerin daha önce karşılaştıkları korkutucu durumlarla tekrar yüz yüze geldiklerinde de fazla korkmadıklarını belirtti.
 
Bu genden yoksun bırakılan fareler, daha önce karşılaştıkları tehlikeleri hatırlamakta zorluk çekti ve bu nedenle çok fazla korkmadı.

Davranışları etkilenmiyor

Korku genleri alınan farelerin diğer davranışları ise etkilenmiyor ve çevrelerini öğrenme yeteneklerinde değişiklik olmuyor.
 
Gleb Shumyatsky, genetik alanındaki bu başarı sayesinde, bilim adamlarının fobi ve travmaya bağlı hafıza kaybı gibi sorunların üstesinden gelebileceğini bildirdi.
Kaynak: Cnn Türk 19 Kasım 2005


 
Süper Teyze 154
Veli toplantısında öğretmen ailelerle görüşüyordu. Sıra Tolga’nın babasına geldiğinde : - Oğlunuzdan çok memnunum beyefendi.Sizi içtenlikle tebrik etmek isterim, dedi. Terbiyeli, tertipli, ders devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.