Keşke dünya çocuklara kalsa
 

Galatasaray İlköğretim Okulu’nda 7-14 yaş arasındaki öğrencilere yöneltilen ’’icat etmek istediğiniz şey nedir’’ sorusuna verilen ilginç yanıtlar, ’Çocuk Gözüyle Çocukça Buluşlar’ adlı kitapta toplandı.

Geçtiğimiz yıl çıkan ’Bu Sözler Size Çocuk Gözüyle’ isimli yayın dizisi, bu yıl da ’Çocuk Gözüyle Çocukça Buluşlar’ kitabıyla sürdürüldü.
 
Çalışmayla, öğrencileri ders dışı etkinliklerle de yönlendirmek, geleceğin düşünen, düşündüklerini de dile getirmekten ve uygulamaktan çekinmeyen, sorgulayan bireyler yaratılması hedefleniyor.
 
Galatasaray İlköğretim Okulu Müdiresi Gülnur Görgün, "hepsi birbirinden ilginç, eğlenceli ve yaratıcı öneriler sundu. Çocukça buluşlarda, hayallerinin, çocuksu buluşlarının hala tükenmediğini fark edip eğlenceli düşlere yolculuk yapacağız" dedi.
 
İşte istekler
 
İstanbul’un en çok tartışılan sorunları olan trafik, deprem, kapkaç ve çeşitli suçlara ilişkin ilginç düşüncelere sahip öğrencilerin çocukça icat önerilerinden bazıları şöyle:

Depremi önceden öğrenen bir alet, depremlerin yok olması için bir icat, tsunamiyi önleyen bir buluş.
Suçluları anında hapse sokan bir hapishane, kapkaççılar çalınca elektroşok yayan bir çanta, eve giren hırsıza uyku tozu serpen bir makine, hırsızı döven bir robot, suçluları gösteren bir harita.
Uçan araba. Böylece arabalar birbirinin altından geçerek hem trafik sıkışıklığını önlenir, hem de çatılara park edilerek park sorunu ortadan kaldırılır.
Mutluluk iksiri, tüm ırk ve dinlerin birlikte yaşadığı bir yeraltı şehri.
Bitmeyen kontör, hayalleri gerçekleştiren bir makine, rüzgar ve güneş ışığı ile çalışan makineler.
İnsanı ölümsüz yapan makine, egzozundan gaz çıkarmayan araba, kolonlama makinesi, kendi kendini imha eden çöpler, yürüyen televizyon, ölümsüzlük ve aşk iksiri ile limiti tükenmeyen kredi kartı.
Zararsız çikolata, vitaminli sigara.
Kaynak:Cnn Türk 18 Kasım 2005

 
Süper Teyze 160
Karı koca kırkayaklar başbaşa vermiş, televizyon seyrediyorlardı. O akşam televizyonda ülkenin en sevilen, en çekici, en uzun bacaklı kadın yıldızının dans gösterisi vardı. Erkek kırkayak program bo devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.