Köpek yerine pony
 

Bahçeli evi olanlar artık köpek yerine boyu 80 santimi geçmeyen ponyleri beslemeyi tercih ediyor.

Çocukların yeni dostu

Daha önce binicilik kulüplerinde eğitim için kullanılan pony cinsi atlar bahçeli evlerde yaşayan çocukların yeni evcil hayvanı oldu.

Türkiye’de de yayınlanmaya başlayan dünyanın en saygın ekonomi dergisi Forbes, kasım sayısında Türkiye’deki pony tutkusuna yer verdi. Yakın zamana kadar binicilik kulüplerinde eğitim için kullanılan pony’lere artık evlerin bahçelerinde de rastlanmaya başladı. Pony cinsi atlar, "Çocuklara arkadaşlık eden evcil hayvan" sınıfına dahil oldu. Boyları 80 santimi geçmeyen, her iklim şartına ayak uydurabilen ve en önemlisi çok uysal olan pony’leri çocuklar çok seviyor. Pony yetiştiricisi Şaban Tunalı, pony’lerin günde sadece 400 gram yem tükettiklerini söylüyor. 30 yıla kadar yaşayan pony’lerin fiyatlarının 2 bin dolardan başladığı bilgisini de veren Tunalı, "Son zamanlarda bahçeli evi olanlar pony alıyor. Çünkü köpekten daha az masraflı" diyor. Bahçeli evi olmayıp pony’lerine bakacak yer bulamayanlar da bu ata sahip olabiliyor. Çünkü Atlı Spor Kulübü, Kemer Golf & Country Club gibi kulüpler pony’lere pansiyon hizmeti veriyor.  
Kaynak:Sabah 5 Kasım 2005
 
 
 
 
 

 
Süper Teyze 240
Erdal ve Yasin, okul çıkışı konuşuyorlardı.Erdal arkadaşına sordu : - Bu öğledensonra ne yapıyorsun ? - Hiçbir şey ! diyerek omuz silkti Yasin. Erdal  sevinçle atıldı : - Ben de sana  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.