Erken soğuma dünyayı erken geliştirmiş
 

ABD’nin Colorado Üniversitesi’nden yerbilim uzmanı Dr. Stephen Mojzsis, dünyanın sanılandan erken soğuduğunu ve hayatı ’rahminde oluşturmuş’ olabileceğini söyledi.

Dr. Mojzsis’a göre, batı Avustralya’da Jack Hills bölgesinde tortul katmanlarında bulunan zirkonyum ve hafniyum elementleri, erken soğumanın olduğunu gösteriyor ve 4.4 milyar yaşındaki tektonik levla kalıntıları kanıt oluşturuyor.
 
Dünya ateştopundan soğurken, tektonik levhalar 100 milyonlarca yılda büyük değişiklikler geçirdi ve zirkonyum ile hafniyum gibi radyoaktif element kalıntıları bugüne dek kanıt sağladı.
 
Mojzsis’e göre, hayat hızla ve muhtemelen birkaç 100 milyon yılda doğmaya başladı. Yer katmanlarının enerjisiyle temel molekül su ve ilk bakterilerle diğer organik bileşikler doğdu. Bu kabaca, 4.5 milyar yıl önceye işaret ediyor.
 
Ay’a benzer dünyamız
 
Mojzsis, "hayat nasıl başladı, bunu insan bilmiyor. Ancak gezegenin ilk oluşum evresinin ilk 100 milyon yılında kabuk bağlamasının ve hayatın doğuşu için koşullar uygun olduğunda bunun pekala hızlı olabileceğini düşünüyoruz...
 
"Yer’de su yokken, onun Ay gibi kraterlerle delik deşik çok erken evre geçirmiş olduğunu da düşünüyoruz" dedi.
 
Görülmemiş bir doğum
 
Dr. Mojzsis, 2001’de yayımladığı bildirilerinde, dünyada 4 milyar 300 milyon yıl önce su bulunduğunu kaydetmişti. Bilim adamlarına göre, okyanuslarla atmosfer tahmin edilenden çok daha erken evrede doğmuş olmalı.
 
Dr. Mojzsis, "anladığımız kadarıyla dünya ’patlama’ gibi hızlı bir evreyle doğmuş olmalı ve ilk 100 milyon yılda Yer katmanlarının ilk oluşumu, kıtasal kabuklar doğmuş olmalı" dedi.
Kaynak:CnnTürk 18 Kasım 2005

 
Süper Teyze 330
Demet anneannesine yalvarıyordu : - Ne olur anneanneciğim, bana 2 YTL ver ! Ne olur ! - Ne yapacaksın o parayla ? diye sordu anneannesi. - Hiiiiç ! dedi küçük kız. Sokağın köşesinde bağıran devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.