‘Ormanlar tuvalet kağıdı olmasın...’
 

Dünya Doğa Fonu (WWF), müşterilerine yeterince geri dönüşümlü ürün sunmayan Avrupa tuvalet kağıdı endüstrisini, ormanların yok olmasına katkıda bulunduğu gerekçesiyle eleştirdi.

WWF Direktörü Duncan Pollard, yaptığı yazılı açıklamada, “Her gün kanalizasyondan ya da çöp borularından yaklaşık 270 bin ağaç geçiyor. Ormanların bu biçimde yok edilmesi hem saçma, hem de gereksiz” ifadelerine yer verdi.

Tüketicilerin tuvalete giderken istemeden ormanların üzerindeki ağır tehdidi artırdıklarını bilmediklerini” kaydeden Duncan Pollard, “Üreticiler, perakendeciler ve süpermarketlerin özellikle geri dönüşümlü olmayan ürünler tercih ettiklerini, çünkü bunun tüketicilerin tercihine uygun düştüğünü öne sürüyor. Geri dönüşümlü ürünlerin iyi kalitede olmadığını düşünmek bir uydurmacadır” dedi.

WWF, şirketlerden, tüketicilerini geri dönüşümlü tuvalet kağıtları hakkında daha iyi bilgilendirmelerini isterken, tüketicilere de, ürün satın alırken, geri dönüşümlü ürün kullanılarak üretilen atılabilir mendil ya da tuvalet kağıdı markalarına öncelik vermelerini tavsiye etti.

Avrupa’da temizlik kağıdı endüstrisi 8.5 milyon avroluk değeriyle bu alanda dünya tüketiminin yüzde 26’sını temsil ediyor. Her bir Avrupalı yılda ortalama 13 kilo temizlik kağıdı tüketiyor.

WWF’ye göre, Avrupa’nın 5 büyük üreticisi tarafından satılan ürünlerin pek azı geri dönüşümlü ürün, bu da birinci kalite ürünlerin doğrudan ormanlardan geldiği ve sonunda çöp kutularına ya da tuvaletlere atıldığı anlamına geliyor.
Kaynak: Ntvmsnbc 21 Kasım 2005


 
Süper Teyze 202
Öğretmeni Zeynep’e yaklaştı ve muzipçe gülümseyerek sordu : - Ev ödevini yalnız başına mı yaptın Zeynepciğim ? - Evet öğretmenim ! dedi küçük kız gururla. - Hepsini mi ? - Hepsini ! - devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.