FAO: 852 milyon insan açlık çekiyor
 

BM’ye bağlı Dünya Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) başkanlığına yeniden seçilen Jacques Diouf, dünyada 852 milyon insanın açlık çektiğini belirterek, örgütte reform çağrısı yaptı.

BM basın merkezinden verilen bilgiye göre; Jacques Diouf, açlık çeken insanların ihtiyaçlarına daha hızlı ve daha iyi cevap verebilmesi için FAO’nun yeniden yapılandırılması ve daha fazla yardımda bulunmaları konusunda örgüt üyesi 189 ülkeye çağrıda bulundu.

Gelişmekte olan ülkelerde milyarlarca dolarlık verimlilik ve gelir kaybına da yol açan açlık trajedisini durdurmanın vaktinin geldiğine işaret eden Diouf, Binyıl Kalkınma Hedeflerine ulaşmada diğer BM kurumlarıyla işbirliğini artıracak şekilde FAO’nun yeniden yapılanmasının bir gereklilik olduğuna vurgu yaptı.

Diouf, FAO’nun 2004-2005 bütçesinin bir önceki yıla göre nominal anlamda artırılmasına rağmen, 749,1 milyon dolarlık bu bütçenin gerçek anlamda bir önceki yıla göre 51 milyon dolarlık bir azalmayı ifade ettiğini belirtti.
Kaynak:Ntvmsnbc 22 Kasım 2005


 
Süper Teyze 164
Arda arkadaşına sordu : - Bil bakalım, Drakula güzel bir kadına nasıl kur yapar ? Arkadaşı bir süre düşündükten sonra doğru cevabı buldu : - Boynunuz ne kadar da çekici bayan !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.