Akvaryumda 125 bin balık ve deniz canlısı
 

ABD’nin Atlanta şehrinde inşa edilen dünyanın en büyük akvaryumu kapılarını ziyaretçilere açıyor.

30 milyon litreden fazla su alan Georgia Akvaryumu’nda 125 bin civarında balık ve deniz canlısı sergilenecek.

 ABD’nin denize kıyısı olmayan Atlanta şehrinde inşa edilen ve dünyanın en büyük kapalı akvaryumu olan Georgia Akvaryumu 23 Kasım’da açılacak. Ziyaretçilerin aralarında dolaşarak balıklar dünyasında ve balıklarla yan yana sanal dalışlar yapmalarına imkan verecek şekilde inşa edilen akvaryumda büyük tanklar arasında uzanan koridorlar bulunduğu belirtildi.

Akvaryumun yöneticisi Jeff Swanagan, dünyanın en büyük ve başarılı akvaryumu olmak istediklerini kaydetti. Deniz yaşamına meraklı ziyaretçilerin akvaryumda bulunan interaktif istasyonlarda okyanusların ele avuca sığmaz her türlü balığını ve deniz canlısını yakından izleyerek temas edebilecekleri belirtilirken, akvaryumun yaratacağı gerçeklik hissinin artırılması için bilimin olanaklarının yanı sıra sıra müzik ve gösteri unsurlarının da kullanıldığı ifade edildi.
Kaynak:Ntvmsnbc 22 Kasım 2005

 
Süper Teyze 338
Boğaç, saçma  bilmecelere çok meraklıydı. Bir gün yine yakın arkadaşı Okay’ı yakaladı : - Bilmeceme doğru cevap verirsen, sana benden bir dondurma ! Anlaştık mı ? dedi. - Anlaştık , ded devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.