İstanbul’da Picasso heyecanı başlıyor
 

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde bugün açılacak Picasso İstanbul’da sergisi, dört ay süreyle resimseverlere açık olacak.

Türkiye’de Batılı bir sanatçıya ayrılan ilk büyük sergi olma özelliğini taşıyan Picasso İstanbul’da, sanatçının tüm dönemlerini kapsayan 135 eserden oluşacak.
 
Sergide, dünyanın birçok yerindeki Picasso müzelerinden ve aile koleksiyonlarından, Picasso’nun torunu Bernard Ruiz-Picasso tarafından seçilen eserlerin yanı sıra sanatçının ünlü fotoğrafçılar tarafından çekilmiş fotoğrafları da yer alacak.
 
Sergi dolayısıyla hazırlanmakta olan katalog ise dünyaca ünlü Picasso biyografistleri olan John Richardson, Marilyn McCully ve Michael Leiris’in yazılarını içerecek. 
 
Amaç Picasso’yu tanıtmak
 
Sergide Picasso’ya ait özel yazışmalar, aile albümlerinden seçilen ve uluslararası fotoğrafçıların çektiği fotoğraflar yer alacak.
 
Sergi ile birlikte düzenlenecek konferanslar, galeri konuşmaları, eğitim programları ve film gösterimleriyle, ziyaretçilerin Picasso’yu daha yakından tanıyabilmesi hedefleniyor.
 
24 kasım 2005-26 mart 2006 tarihleri arasında düzenlenen sergi, Sabancı Holding’in desteği, FABA ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.
 
Görme engellilere katalog
 
51’i yağlıboya, 47’si çizim, 13’ü seramik, 12’si heykel, sekizi gravür, ikisi taşbaskı ve ikisi duvar halısından oluşan sergi, 26 mart 2006 tarihine kadar açık kalacak.
 
Sergiyi gezenlere, 26 eser hakkında bilginin bulunduğu İngilizce ve Türkçe dinlenebilecek ’Audioguide’ verilecek. Sergi süresince, başta çocuklara yönelik olmak üzere çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
 
Bu arada, görme engelliler için özel bir sergi katalogu hazırlandı. Ayrıca işitme engelliler için de özel rehberli turlar gerçekleştirilecek.
 
Ziyaret saatleri
 
Salı, perşembe, cuma, pazar: 10.00-18.00
Çarşamba, cumartesi: 10.00-22.00
Müze pazartesi günleri ise kapalı
 
Giriş ücretleri
 
Tam bilet: 10 YTL
Grup bileti: 7 YTL (en az 10 kişi)
İndirimli bilet: 3 YTL (Öğrenciler, öğretmenler ve 60 yaş üstü ziyaretçiler)
Ücretsiz bilet: 14 yaş ve altındaki çocuklar ile bir refakatçi, engelliler ve bir refakatçi, Sabancı Üniversitesi akademik ve idari personeli
Kaynak:CnnTürk 24 Kasım 2005

 
Süper Teyze 398
 Apartman yöneticisi Ahmet bey’i koca binada seven kimse yoktu. Sürekli dairelerin kapılarını çalarak, apartmanda yaşayan insanlara emirler yağdıran bir adamdı çünkü. Bir Cumartesi günü Ayferle devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.