Öğretmenler Günü kutlanıyor
 

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlanırken diğer taraftan çarpıcı sonuçlar ortaya çıkıyor. Öğretmenlerin büyük bölümü ayda 500 ile bin YTL maaş alıyor ve yarısı kiracı.

24 Kasım öğretmenler günü kutlanırken, Eğitim-Sen’in bu amaçla 8 büyük ilde yaptığı araştırma, çarpıcı sonuçları ortaya koydu. 4 bin öğretmen arasında yapılan atraştırmanın sonuçlarına göre öğretmenlerin büyük bölümü ayda 500 ile bin YTL arasında gelire sahip.

24 Kasım 2005 Perşembe günü tüm yurtta öğretmenler günü kutlanacak ve mesleğin sorunları,  öğretmenlik mesleğini yapanların kimliği bir kez daha tartışılacak. Öğretmenler haftasının arefesinde Eğitim-Sen’in yaptığı araştırmada ortaya çıkan profile göre öğretmenlerin yüzde 60’ı 36 yaşın üzerinde.

AYDA 1 KİTAP OKUYOR

Öğretmenlerin sosyal yaşamının da irdelendiği araştırmaya göre yüzde 84’ü evine günde sadecı bir gazete alıyor. Yüzde 29’u ayda sadece bir kitap okuyor, yüzde 61’i süreli yayın okumuyor, yüzde 32’si ise ayda bir tiyatro ya da sinemaya gidebiliyor.

MESLEĞİNİ SEVİYOR

Araştırmaya göre öğretmenlerin yüzde 84’ü mesleğini seviyor ve bu mesleği icra etmek için kendisini yeterli görüyor. Anketin sonuç bölümünde ise öğretmenlerin kendisini yenileme ve geliştirme noktasında desteğin şart olduğuna dikkat çekiliyor.
Kaynak: Hürriyet 24 Kasım 2005


 


 
Süper Teyze 199
Gecenin geç saatlerinde, tavuk kümesinden garip sesler gelmeye başlamıştı. Çiftçi ve karısı meraklandılar. Yaşlı adam el fenerini alarak karanlıkta kümese doğru yürümeye başladı. Bir yandan da kendi k devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.