TEV yetenekli öğrencilerini arıyor
 

Anadolu’da yaşayan üstün yetenekli bir çocuğun Türkiye’nin ya da dünyanın saygın bir okulunda okuma şansı ne kadar? TEV(Türk Eğitim Vakfı) bu şansı üstün yetenekli çocuklara götürüyor. Çünkü TEV, Anadolu’yu dolaşarak üstün yetenekliler okulu TEVİTÖL’e yeni öğrenciler kazandırmayı amaçlıyor.

TEV (Türk Eğitim Vakfı) himayesindeki, Türkiye’nin ilk ve tek üstün yetenekli çocuklar okulu olan TEVİTÖL’ün yetkilileri, okulu Trabzon’daki makamlara anlatmak, yetkililerle fikir alışverişinde bulunmak için Trabzon’a anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

14 Kasım 2005 Pazartesi günü, TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, TEVİTÖL Okul Müdürü Azmi Özkardeş, TEVİTÖL Yürütme Kurulu Üyeleri Ayşegül Dinçkök ve Mualla İğnebekçili Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Milli Eğitim Müdürü S.Selim Yavuz Sandıkçı, K.T.Ü Rektör Yardımcısı Selahattin Köşe, K.T.Ü Eğitim Fakültei Dekanı Ali Paşa Ayaz,TİM Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ile bir araya geldi.

Trabzon’a yapılan bu ziyaretin çok önemli bir anlamı var. Bu ziyaret, bu yıl yapılacak TEVİTÖL’ün sınavları için İstanbul’a gelemeyen ve Anadolu’nun farklı illerinde yaşayan çocuklara ulaşmayı kolaylaştırmak amacıyla yapıldı. TEVİTÖL sınav merkezlerinden birinin de Trabzon olmasını istiyor. Trabzonlu yetkililer TEVİTÖL’e tam destek vereceklerini, Karadeniz bölgesinden çok sayıda üstün yetenekli öğrenci çıkacağını belirttiler.

TEV, bu sayede Trabzonlu ailelere çocuklarının Avrupa standartlarında bir okulda eğitim alabileceklerini, TEVİTÖL’de alınan eğitim sayesinde yurtiçi ve yurtdışında çok iyi üniversiteleri kazanma şansı yakalayabileceklerini anlattı.

2006–2007 YILI ÖĞRENCİ SEÇİMİ SINAVA GİRİŞ ŞARTLARI

1. İlköğretim okullarının 8. sınıflarında öğrenim görmekte olup, 6. ve 7. sınıf Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi derslerinin yıl sonu ortalamasının en az 4 (dört) olması,
2. 1992 ve/veya daha sonraki yıllarda doğmuş olması,
3. Başvuru formunun ve aile gelir durumu formunun eksiksiz doldurularak, formlarda belirtilen gerekli evraklarla birlikte, 30 Nisan 2006 tarihine kadar okula gönderilmiş olması( Başvuru formu Resmi ve Özel İlköğretim Okulu Müdürlükleri’ nden temin edilebilebilmekle beraber TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi’ ne ait aşağıdaki iletişim bilgilerinden yararlanılarak elde edilebilir.)
4. Tam bursluluk için başvuru yapan adayın ailesinin yıllık gelirinin kişi başına 3600 YTL’ yi geçmemesi.

SINAV SÜRECİ
1. Öğrenci seçimi 3 aşamalıdır: Bu aşamalar, sırasıyla, " Sınav” (bilgi ve yatkınlık)" "Bireysel Test" ve " Gözlem Kampı " dır. 2.Sınavda başarılı olan öğrenciler, okula davet edilerek, önce bireysel teste tabi tutulacaktır.
Bireysel testde başarı sıralamasında önde gelen, 120 öğrenci tam ve/veya kısmi burslu aday olarak gözlem kampına davet edilecektir.
Kampa davet edilecek aday öğrenci sayısı TEV tarafından 180’e çıkarılabilir. Başvurular arasında bu başarının yakalanamaması durumunda ise, davet sayısı daha az olabilecektir.
3.Gözlem Kampı 19–24 Haziran 2006 tarihleri arasında TEVİTÖL’de gerçekleşecektir.
4.Gözlem kampında öğrenciler matematik, fen, dil, müzik ve resim alanlarında proje ve testlerle değerlendirileceklerdir. Bu alanların yanı sıra, adayların yatılı öğrenime uyumları, takım çalışmasına yatkınlıkları gibi etkenler de dikkate alınacaktır.
5. Gözlem kampı sonunda yapılacak değerlendirmelerle, ailenin ekonomik durumuna bağlı olarak 60 öğrenci tam veya kısmi burslu olarak öğrenime kabul edileceklerdir.

SINAV MERKEZLERİ
(TEVİTÖL) Kocaeli-Gebze, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Trabzon, Diyarbakır illerinde yapılacak.

SINAV TARİHİ VE SAATİ
Sınav, 20 Mayıs 2006 Cumartesi günü saat 10.00’da başlıyor.
Kaynak: Hürriyet 25 Kasım 2005

 
Süper Teyze 333
Öğretmen Mehmet’i tarih sözlüsüne kaldırmış ama sorduğu üç soruya da cevap alamamıştı. Sonunda öfke ve sıkıntı içinde söylendi : - Otur yerine oğlum ! Çok zayıfsın, çok ! Mehmet yalvardı :  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.