‘Sudoku’ çılgınlığı Türkiye’de!
 

2004’te Japonya’ya, 2005’te ise -İngiltere’den başlayarak- tüm Avrupa’ya yayılan ‘Sudoku’ çılgınlığı, Türkiye’de ilk defa kitap haline getirildi.

Sudoku’, rakamlardan oluşan ve tamamen mantığa dayalı olarak, kişileri düşünmeye iten, düşündürürken dinlendiren bir bulmaca. Bulmacaları, iki ODTÜ mezunu elektronik mühendisi -Okan Arıkan ve Sinan Çeçen- programlayıp hazırlamış.

130 sayfalık kitap, ‘Sudoku’ bulmacalarının nasıl çözüleceğini -örneklerle- açıklayan bir bölümle başlıyor. Ardından, 3 değişik seviye - kolay / orta / zor - olarak hazırlanan bulmacalar yer alıyor. Son olarak da, bulmacaların çözülmüş hallerini gösteren sayfalar geliyor.

‘Sudoku’nun, Alzheimer gibi beyin fonksiyonlarını etkileyen hastalıkların ilerlemesini yavaşlatması ve beyin geliştirmede en iyi egzersizler arasında olduğu, İngiltere’de yapılan araştırmalarda ortaya çıkarılmış.

Amazon’un, ‘en çok satan kitaplar’ listesinde olan ‘Sudoku’ bulmacalarına, artık Türk bulmaca severler de kolayca ulaşabilecek.
Kaynak:Ntvmsnbc 30 Kasım 2005

  
 

 
Süper Teyze 86
Türkçe dersinde kompozisyon yazacaklardı. Öğretmen  şu konuyu verdi : ‘ Çok paranız olsa ne  yapmayı isterdiniz ?’ Bütün sınıf heyecanla  kağıtlara kalemlere sarıldı, sayfalar dolu devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.