Yuva çocuklarına 800 ‘Sevgi Annesi’
 

SHÇEK ve ÇİDER’in yuva çocuklarıyla ilgilenecek anneler bulunması için başlatılan projeye başvuru yağdı. Değerlendirilen başvurulardan 800 “Sevgi Annesi” belirlendi. “Sevgi annesi” olmak için evli olma şartı aranmazken, en az lise mezunu olmak gerekiyor.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ve Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği’nce (ÇİDER), yuvalarda kalan çocuklarla gün içinde ilgilenecek anneler bulunması amacıyla başlatılan “Sevgi Annesi Proje”sine çok sayıda kişi başvurdu. Türkiye genelinden başvuruları değerlendiren ÇİDER, 800 “Sevgi Annesi”ni belirledi.

SHÇEK’e bağlı yuvalarda kalan 0-12 yaş arasındaki çocuklarla gün içinde belirli saatlerde ilgilenerek, çocukların daha sağlıklı ve güvenli büyümesini amaçlayan projeye için 1 ayda bin 130 kişi başvurdu. Başvurular arasında “Sevgi Annesi” olma kriterine uygun 800 kişinin 210’u ile görüşüldü.

Başvuruların çoğunluğunu bankacı, emekli bankacı, öğretmen ya da emekli öğretmen statüsündeki kişiler oluştururken, üniversite öğrencileri, özellikle de tıp fakülteleri öğrencileri projeye ilgi gösteriyor. “Sevgi Annesi” olmak için en çok başvuru İstanbul, Ankara, İzmirve Bursa illerinden yapıldı.
Kaynak: Ntvmsnbc 1 Aralık 2005

 
Süper Teyze 217
Sarp, arkadaşı cenk’e dert yandı : -Okuldan hiç memnun değilim. Keşke İngiltere’de bir okulda okusaydık ! Cenk anlamadı : -İngiltere ‘de mi ? Neden İngiltere ? Nereden aklına geldi şimdi ?  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.