Türkiye’nin nadide çiçekleri
 

Türkiye’nin nadide çiçekleri, çocuklar için resmedildi. Ressam Dagmar Göğdün’ün ‘Doğanın Çocukları’ isimli resim sergisi 5-29 Aralık tarihlerinde Zincirlikuyu’daki T. Garanti Bankası A.Ş. Genel Müdürlük binasında sergileniyor.

Ayhan Şahenk Vakfı, Dagmar Göğdün’ün resim sergisinden elde edilecek geliri, çocukların daha sağlıklı gelişimleri ve daha iyi eğitim alabilmeleri için kullanacak.

 Türkiye’nin doğal ortamda yetişen çiçeklerinden en güzelleri ve değerlileri olan Orkide, Lale ve Gelincik’i konu alarak oluşturduğu tablolarını Ayhan Şahenk Vakfı’na bağışlayan ressam Dagmar Göğdün, 1942 yılında Almanya’da doğdu.

İngilizce ve İspanyolca mütercim-muhabir olarak tahsil gördükten sonra Mimar Sinan Üniversitesi’nde misafir öğrenci statüsünde eğitim alan sanatçı, ressam Tanju Demirci ve İrfan Önürmen’den dersler alarak kariyerini güçlendirdi. Daha önce de pek çok kişisel ve karma resim sergisi düzenledi.

‘Doğanın Çocukları’ resim sergisinin tüm geliri Ayhan Şahenk Vakfı tarafından yürütülen “Çocuk Sağlığı ve Gelişimi” projesine aktarılacak.
Kaynak:Ntvmsnbc  4 Aralık 2005

 
Süper Teyze 442
   Babası küçük Emir’i yanına çağırıp sordu : - Birinci yarı yılın bitmesine sadece birkaç hafta kaldı oğlum. Anlat bakalım, okulda durumlar nasıl ? - Çok iyi, dedi Emir. Dilbilgisinde s devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.