Avrupa’nın en iyisi ’Saklı’
 

Avrupa Film Akademisi tarafından bu yıl 18’inci kez düzenlenen Avrupa Film Ödülleri’ni “En İyi Film” dalında, Avusturyalı yönetmen Michael Haneke’nin “Cache” (Saklı) adlı filmi kazandı. Usta aktör Sir Sean Connery ise Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne değer görüldü. “Cache”, en iyi film dışında, yönetmeni Haneke’ye “En İyi Yönetmen” ve başrol oyuncusu Daniel Auteuil’e de “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü kazandırarak 3 ödüle layık bulundu.

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen törende, Fransız Daniel Auteuil ve Juliette Binoche ikilisinin oynadığı, yedi dalda ödüle aday gösterilen “Cache”; Pawel Pawlikowski’nin yönettiği “My Summer Of Love”, Susanne Bier filmi “Brothers”, Wim Wenders yapımı “Don’t Come Knocking”, Mark Rothemund’un çektiği “Sophie Scholl-Die Letzten Tage” ve Jean-Pierre ve Luc Dardenne ikilisinin yönettiği ”L’enfant” filmlerinin arasından zafere ulaştı.

Geçen yıl Fatih Akın’ın yönettiği Duvara Karşı “En İyi Film” seçilirken, Alejandro Amenabar da “Mar Adentro” filmiyle “En İyi Yönetmen” ödülünü kazanmıştı.

İşte Avrupa Film Ödülleri’nde en iyiler: 
 
En iyi yönetmen: Michaele Haneke (Saklı)
En iyi erkek oyuncu: Daniel Auteuil (Saklı)
En iyi kadın oyuncu: Julia Jentsch (’Die letzten Tage Sophie Scholl/ Sophie Schol’ün Son Günleri)
Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Sean Connery
En iyi senaryo: Hany Abu-Assad ve Bero Beyer (Paradise Now/ Vaadedilen Cennet)
Avrupa dışından en iyi film: Good Night and Good Luck (İyi Geceler ve İyi Şanslar) 
Kaynak:Hürriyet 5 Aralık 2005

 

 
Süper Teyze 112
Oktay annesine sordu : - Ben doğduğumda sen neredeydin anne ? - Nerede olacağım, tabii ki hastahanede, dedi annesi. - Ya babam ? - Büroda çalışıyordu. Oktay öfkeyle bağırdı : - Yan devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.