İnternetin Mütevazi Mucidi
 

İNTERNETİN MÜTEVAZI MUCİDİ
Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) öğretim üyesi olan 48 yaşındaki Berners-Lee, World Wide Web’i 1991 yılında kurmuş, ancak şimdiye birçok kişiyi zengin eden bu icadından hiç para kazanmamıştı. İcadını paraya çevirmekten kaçındığını ifade eden Berners-Lee, şimdilerde internetin küresel işbirliği ve ifade özgürlüğünü güçlendiren bir ortam olarak kullanılması üzerine çalışıyor. Sir Tim Berners-Lee, WWW mucidi sıfatıyla İngiliz Kraliçesi II. Elizabeth tarafından da şövalyelik unvanı ile ödüllendirilmişti.

Ödülü veren Fin Teknoloji Ödülleri Vakfı Fin hükümeti tarafından desteklenen bağımsız bir kuruluş. Ödüller her iki yılda bir verilecek. Setiz kişilik ödül komitesini Pekka Tarjanne yönetiyor. Ödül töreni 15 Haziran’da yapılacak. İlgilileri için Sir Tim Berners-Lee’nin web sitesi: www.w3.org/People/Berners-Lee.

SİR BERNERS-LEE KİMDİR?

1955 Londra doğumlu Berners-Lee, Oxford Üniversitesi Queen’s College’da fizik okurken, eski bir TV seti ile Motorola mikroişlemciyi birleştirerek evyapımı bir bilgisayar üretti. 1980’lerin sonlarında çalıştığı CERN’de çevrim-içi ağ şebekeleri üzerine çalıştı ve geliştirdiği world wide web programını ücretsiz olarak yayınladı.

1994 yılında MIT bünyesinde faaliyet gösteren ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan World Wide Web Consortium (W3C) araştırma geliştirme enstitüsünü kurdu. Time dergisinin araştırması Berners-Lee’yi 20 yüzyılın en önemli bilimadamlarından biri göstermişti.

 
Süper Teyze 383
Yaşlı amca Gürkan’a sordu : - Ne kadar da büyümüşsün oğlum. Kaç yaşına geldin şimdi ? - 11, dedi Gürkan. - Daha sonra ne olmak istiyorsun peki ? dedi yaşlı amca. Küçük oğlan kendinden em devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.