Görmemek engel olmadı bestesi ayakta alkışlandı
 

Akdeniz Çağdaş Müzik Günleri’nin ikinci gününde eseri seslendirilen Türk bestecilerden Koray Sazlı, konsere ABD’deki eğitimi nedeniyle katılamadı. Gözleri görmeyen Sazlı’yı törende annesi, babası ve onur konuğu hocası Yunanlı besteci Prof. Theodore Antonıou temsil etti.

İlkokul yıllarında geçirdiği rahatsızlık sonucu görme yeteneğini kaybeden besteci Koray Sazlı, bir eserinin seslendirildiği Üçüncü Akdeniz Çağdaş Müzik Günleri’nde izleyenlerce büyük beğeni topladı.

ABD Boston Üniversitesi’nde devam eden doktora eğitimi nedeniyle geceye katılamayan Sazlı’nın annesi Hülya Sazlı, ‘Şu anda onu yanımda gibi hissediyorum. İnsanların onun bestelerini alkışlaması bana güç veriyor. Böyle bir evladım olduğu için gurur duyuyorum’ dedi.

Koray Sazlı’nın ABD’den öğretmeni Prof. Theodore ise, ‘Koray Sazlı, Boston’da benim en iyi öğrencim. O çok iyi ve yetenekli bir öğrenci. Birlikte bir çok çalışma yaptık. Görmediği halde bizim göremediğimiz bir çok şeyi görüyor. Onun kadar duyarlı biriyle tanışmaktan çok mutluyum. Koray çok mutlu ve kendiyle barışık. Yaptığı her şey mükemmel. Görmemesi onun için bir engel değil’ diye konuştu.
Kaynak: Ntvmsnbc 9 Aralık 2005


 
Süper Teyze 63
  Öğretmen biyoloji dersinde sınıfın en yaramaz çocuğu Berkcan’ı tahtaya kaldırmıştı : - Anlat bakalım Berkcan, tavuklar yumurtalarını neden kümese bırakırlar ? Berkcan düşünmeden cevap  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.