‘King Kong’un masrafı da büyük
 

Yeni Zelandalı yönetmen Peter Jackson tarafından çekilen, yeni ‘King Kong’ filmi -Hollywood tarihinin- yapımında en çok para harcanan 6’ncı filmi.

Forbes dergisindeki habere göre, dev goril King Kong’un hikayesinin yeniden özel efektler kullanılarak konu alındığı film, 207 milyon dolara mal oldu.

Hollywood’un en pahalı 25 filminin listesini yayınlayan Forbes’a göre, 1963’te Joseph L. Mankiewicz’in çektiği başrollerinde Elizabeth Taylor ve Richard Burton’ın oynadığı ‘Cleopatra / Kleopatra’, halen en pahalı Hollywood filmi olma özelliğini elinde bulunduruyor. Bugünün parasıyla, 286,4 milyon dolara mâl olan film, ABD’de 377 milyon dolar hasılat elde etmişti.

‘TİTANİK’, ‘SU DÜNYASI’, ‘TERMİNATÖR 3’, ‘ÖRÜMCEK ADAM 2’
Listede 2. sırada James Cameron’ın yönettiği 247 milyon dolara malolan ‘Titanic / Titanik’ bulunuyor. ‘Titanic’, maliyetinin 10 katı kadar gelir elde etmişti.

En pahalıya mâl olan filmler arasında 3. sırada Kevin Costner’ın başrolde oynadığı ‘Waterworld / Su Dünyası’ (229 milyon dolar), 4. sırada Arnold Schwarzenegger’ın oynadığı ‘Terminator 3 / Terminatör 3’ (216,6 milyon dolar) bulunuyor.

Listeye göre en pahalı 5. Hollywood filmi, 210 milyon dolarlık maliyetiyle ‘Spider-Man 2 / Örümcek Adam 2’.
Kaynak: Ntvmsnbc 11 Aralık 2005


 
Süper Teyze 328
Annesi, bütün gün sokakta oynayan oğlunu temizlenmesi için banyoya gönderdi. Küçük oğlan birkaç dakika sonra oturma odasına döndü. Anne sordu : - İyice temizlendin mi oğlum ? - Evet anneciğim, devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.