Okumuyoruz!
 

Bağımsız Eğitimciler Sendikası "5’inci Eğitim Bilişenleri Araştırma Raporu", Türkiye genelinde 400 kütüphane bulunmasına karşın, kahvehane sayısının 400 bini bulduğunu ortaya koydu.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası "5’inci Eğitim Bileşenleri Araştırma Raporu" hazırladı. Türkiye’nin kitap okuma sıralamasında 173 ülke arasında 89’uncu sırada yer aldığının açıklandığı raporda, 12 bin 89 kişiye bir kitap düştüğü kaydedildi. Bu rakamın Japonya’da 25 kişiye bir kitap, Fransa’da ise 7 kişiye bir kitap olarak sıralandığı vurgulandı. 1965’e göre üniversiteyi bitirenlerin sayısının 14 kat arttığı kaydedilen raporda, buna karşın evde kitap okuma alışkanlığının bulunmamasının çocukları kitap okumaktan uzaklaştırdığı vurgulandı. Raporda ilk yaşlardan itibaren çocuklara resimli kitaplar, öyküler okuyarak, okumaya yöneltilmeleri tavsiye edildi.
Kaynak: Hürriyet 11 Aralık 2005

 
Süper Teyze 113
Yavru kirpi oyun oynarken evlerinden çok uzaklaşmış sonra da  kaybolmuştu. Yürüye yürüye  kocaman bir bahçeye geldi. Yolunu kaybetmişti,yorgundu ve çok korkuyordu. Tam o sırada yanlışlıkla devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.