Truva Hazineleri Artık Özgürlüğe Kavuşuyor
  Hollywood’un ünlü aktörü Brad Pitt’in başrolünü oynadığı "Troy" filmi ile dikkatleri bir kez daha üzerine çeken Truva hazineleri, kapalı kapılar ardından yeniden günışığına çıkacak. İstanbul Arkeoloji Müzesi’nin personel eksiği nedeniyle 1995’ten bu yana kapalı tuttuğu Truva eserleri bölümü, bugün ziyarete açılacak. Müze yetkililerinden edinilen bilgiye göre, güvenlik sorunu yaklaşık 15 gün önce görevlendirilen üç geçici personelle çözümlenecek.
Truva eserlerinin sergilendiği bölümün sürekli açık tutulabilmesi için Bakanlıkça da gerekli çalışmaların başlatıldığı bildirildi. Konuyla ilgili SABAH’ın sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, eserlerin sergilendiği bölümün personel eksikliği dolayısıyla kapatıldığında Bakanlığın bilgi verilmediğini söyledi. Mumcu, SABAH’ın haberi üzerine harekete geçtiğini, eksikliklerin hemen giderilmesi için gereken talimatları verdiğini vurguladı. Üst düzey bir Bakanlık yetkilisi ise bölümün kapalı olmasının nedeninin müze derneklerinin müze içinde satış mağazası kurma ve işletme hakkının yasaklanması olduğunu ileri sürdü.

Kaynak: 14 Mayıs 2004
 
Süper Teyze 370
Öğretmen Türkçe dersinde anlatacaklarını bitirdikten sonra, dersin başından beri arkadaşlarıyla sohbet eden ve kendisini hiç dinlemeyen Bora’yı tahtaya kaldırdı : - Neden dersi dinlemiyorsun oğlu devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.