Çocuklar kışın nasıl beslenmeli?
 

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun, çocukların kış mevsiminde hastalıklardan korunması için D vitamini, probiyotikli gıdalar, taze sebze ve meyvelerle beslenmeleri gerektiğini söyledi.

GAZÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Coşkun, çocukların kış mevsiminde hastalıklardan korunması için beslenmesine çok dikkat edilmesi gerektiğini, özellikle D vitamini eksikliğinin giderilmesinin önemli olduğunu belirtti.

D vitamininin, güneş ışınlarında bulunduğunu, kış mevsiminde güneşin az görülmesi ve etkisiz olması nedeniyle çocuklarda D vitamini eksikliğinin yaşandığını kaydeden Coşkun, “D vitamini vücudumuzda da sentez edilebiliyor bu da güneş ışınları sayesinde oluyor. Güneş ışınları sayesinde derideki vitamininin öncü maddeleri sentezlenip D vitamini haline gelebiliyor” dedi.

D vitamini eksikliğinin giderilmesi için çocuklara doktor kontrolünde D vitamini verilmesi gerektiğini, D vitamininin peynir, süt, yoğurt ve yağlarda bulunduğunu anlatan Coşkun, ayrıca çocukların kış mevsiminde daha dirençli olmaları için probiyotikli (içinde vücuda faydalı bakteri bulunduran gıdalar) tüketmelerine dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.
Kaynak:Ntvmsnbc 10 Aralık 2005

 
Süper Teyze 259
Tamer, halinden memnun kuzeni Ergun’a anlatıyordu : - Biliyor musun dünyaya Çinli bir çocuk olarak gelmediğim için çok mutluyum ! - Çok komiksin 1 dedi kuzeni.Nereden çıktı bu şimdi ? - Çün devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.