Bilenler bilmeyenlere bilgisayar öğretecek
 

MS, BM Kalkınma Programı, Habitat ve Gündem 21 Gençlik Derneği işbirliğindeki proje ile bilenler bilmeyenlere bilgisayar kullanımını öğretecek.

Microsoft Türkiye, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Habitat ve Gündem 21 Gençlik Derneği işbirliğiyle, bilgisayar okur yazarlığını artırmak için bir proje başlattı. ‘Türkiye’de e-Yönetişimin Gelişimi için Gençlerin Eğitilmesi’ başlıklı projede bilgisayar kullanımını bilen gençler, bilmeyenlere temel bilgisayar eğitimi verecek. Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısına katılan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, gençler arasındaki bilgisayar kullanımını artıracak projelere büyük önem verdiklerini ifade etti.

Çağlayan Arkan, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Daimi Temsilcisi Jacob Simonsen ile Habitat ve Gündem 21 Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır’ın katıldığı toplantıda şunları söyledi: “Türkiye’nin genç bir nüfusu var ve bu gelecek için ciddi bir potansiyele işaret ediyor. Ancak potansiyeller, değerlendirildikleri ölçüde anlamlıdır. Microsoft olarak, öğrenci ve öğretmenlerimizi bilgisayar kullanımıyla tanıştıran, ‘Eğitimde İşbirliği’ gibi önemli eğitim projelerine imza atıyoruz. Birleşmiş Milletler ve Habitat ve Gündem 21 Gençlik Derneği işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz projeyle de bilgisayar eğitimi çabalarımıza, yeni bir halka ekliyoruz.”

40 GENÇ EĞİTMEK İÇİN EĞİTİLDİ
Microsoft ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından desteklenen, Habitat ve Gündem 21 Gençlik Derneği’nin uygulayıcısı olduğu proje, Mart 2005 tarihinde uygulanmaya başlandı. Proje kapsamında, Türkiye’nin çeşitli illerinden bilgisayar kullanmayı bilen 40 genç seçilerek eğitici olmak üzere eğitildiler.

Türkiye’nin bilgi toplumu olma yolunda atması gereken önemli ve hızlı adımlar olduğunun bilinci ile hareket eden gençler, proje ile, sosyal imkânları kısıtlı gençlere ulaşmayı hedefliyor. Genç eğitmenler, İstanbul, Çanakkale, Yalova, Çankırı, Tokat, Trabzon, Antakya, Adana, Isparta, Elazığ, Muş, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak illerinde imkânları olmayan gençlere ulaşmaya başladılar.

2000 KİŞİYE ULAŞACAK
Bu gençlerin, öncelikle kendi bölgelerinde verdikleri temel bilgisayar eğitimleri ile Ocak ayında tamamlanacak birinci aşamanın sonunda, Türkiye genelinde 2,000 gence ulaşması öngörülüyor.
Projenin üç yıl boyunca sürdürülerek ulusal bir boyuta taşınması ve 100,000 gence temel bilgisayar eğitimi verilmesi hedefleniyor.

Gönüllü eğitmen olmak isteyen ve temel bilgisayar eğitiminin kendi kentlerinde verilmesini isteyen gençler, Habitat ve Gündem 21 Gençlik Derneği ile irtibat kurabiliyorlar.
Kaynak: Ntvmsnbc 15 Aralık 2005


 
Süper Teyze 177
Yaşlı adam bir hafta önce alışveriş ettiği mağazaya giderek, yetkili kişiyle görüşmek istedi. Mağaza görevlisi yaşlı adamı nezaketle karşıladı : - Size nasıl yardımcı olabilirim amcacığım ? Ya devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.