Ten rengini belirleyen gen bulundu
 

Kanser araştırması yapan Amerikalı genetikçiler, bir rastlantı sonucu ten rengini belirleyen geni belirlediler. Ten rengi, biyolojinin en büyük gizemlerinden biri kabul ediliyordu.

Science Dergisi, Pennsylvania Üniversitesi genetikçilerinden Keith Cheng’in ‘Gende bulunan tek bir amino asitteki değişiklik, ten renginin belirlenmesinde büyük rol oynuyor ve Avrupalıların neden Afrikalılara göre çok daha açık ten rengine sahip olduklarını açıklıyor’ ifadesine yer verdi.

Bilim adamları, yeni bulunan gene ‘SLC24A5’ ismini verdiler. Genin en tehlikeli cilt kanserlerinin tedavisinde kullanılabileceği belirtildi.

Yeni belirlenen genin solaryumlarda morötesi ışınlar vasıtasıyla bronzlaşmak ya da kimyasal maddeler kullanarak ten rengini açmak yerine de kullanılabileceği ifade edildi. Genetikçiler, ırklar arasındaki ten rengi farklarını belirleyen genlerin birçoğunun ise hálá gizemini koruduğunu söylediler.
Kaynak: Hürriyet 19 Aralık 2005

 
Süper Teyze 62
  Ebru yine derse geç kalmıştı. Kapıyı yavaşça açıp sınıfa girdi. Öğretmeni kızgındı : - Saat 09:00 küçük hanım ! Yine bir saat geç kaldınız. Saat tam 08:00 de burada olmanız gerekiyordu !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.