Rusya’da Rus çizmesi müzesi
 

Rusya’nın başkenti Moskova’da, aralarında 200 yıllık olanlarının da bulunduğu ve “Valenki” adı verilen Rus çizmelerinin bulunduğu müze açıldı.

Hiçbir dikiş, boya ve yapıştırıcı malzeme kullanılmadan yüzde yüz saf yünden hazırlanan valenkiler, üretim teknolojileri değişmesine rağmen, tarihi özelliklerini günümüze kadar korudu ve günümüzde insanlar tarafından da hala kullanılıyor.

Tarihte bilinen en eski valenkilerin, milattan önce 4. yüzyılda Altay bölgesinde üretildiği düşünülüyor. Koyun, deve, at, köpek ve diğer yünlü hayvanların tüylerinin kullanılmasıyla hazırlanan valenkiler Tibet, Kafkas, Pamir ve Karpat dağlarının sakinleri tarafından da kullanılıyor.

Rus uzmanlar, Deli Petro ve 2. Yekatrina gibi çarların valenkileri bel ağrılarını tedavisi için kullandıkları tarihçiler tarafından kanıtlanırken, çocukların 3 yaşına kadar valenki kullanması halinde taktirde bağışıklık sisteminin çok güçlendiğini belirtiyorlar.
Kaynak: Ntvmsnbc 20 Aralık 2005

 
Süper Teyze 343
Öğretmen öğrencilere iyilik yapmanın yararlarından, insana vereceği huzurdan söz ediyordu : - Her gün en az bir kişiyi mutlu ederek eve döndüğünüzde, huzur içinde bir uykuyu hak ettiniz deme devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.