Urfalı öğrenciler Picasso sergisinde
 

Şanlıurfa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nden 67’si kız 84 öğrenci ve 8 öğretmen, Beşiktaş Belediyesi tarafından tahsis edilen Ulusoy şirketine ait iki otobüsle 15 Aralık Perşembe günü İstanbul’a geldi. 

Dedeman Oteli’nde konaklayan öğrenci ve öğretmenler ertesi gün tekneyle yapılan Boğaz turunun ardından, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Beşiktaş Çağdaş Kültür ve Sanat Merkezi’ni gezdiler. Kafile, daha sonra Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki Picasso Sergisi’ne gitti. Öğrenciler, sergiyi yaklaşık 2 saatte gezdiler.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün 30 Kasım 2005 tarihindeki köşe yazısında Picasso Sergisi’ni Şanlıurfa’dan bile okulların gezmek istediğini ve büyük şirketlerin sponsor olabileceğini belirttiğini söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, ‘Kamu kurumu olarak, bizim de bu talebe bir yanıt arama sorumluluğumuzun bulunduğunu düşündüm’ diye konuştu. İki hafta önce arkadaşlarıyla birlikte okul müdürüne Picasso Sergisi’ne gitmek istediklerini söylediklerini belirten Kübra Akgünlü, ‘Bütçemiz yeterli olmadığı için Sabancı Vakfı’na faks çekmeye karar verdik’ dedi. Akgünlü, serginin sanata bakış açılarını değiştirdiğini belirtti.

BEN DOĞA RESİMLERİ BEKLİYORDUM

Şanlıurfa’da fırsat buldukça yerel resim sergilerini gezdiklerini belirten öğrencilerden Ramazan Havas, ‘Ben doğa resimleri de bekliyordum, çok değişik eserlerle karşılaştım. Picasso, aynı tabloda 5 uygarlığı birlikte anlatmış. İlk kez geldiğim İstanbul’da Picasso’nun eserlerini gördüğüm için çok mutluyum’ dedi.
Kaynak:Haber Türk 21 Aralık 2005

 
Süper Teyze 102
  O günkü dersin konusu, ‘çevre kirliliği’ idi. Öğretmen tehlikeleri ve alınması gereken önlemleri anlattıktan sonra sınıfa sordu : - Çevre kirliliği konusunda örnek verebilecek olan var mı a devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.