20 bin yıllık ayak izleri
 

Avustralya’da, 20 bin yıllık oldukları tahmin edilen, yetişkin ve çocuklara ait yüzlerce ayak izi bulundu. Avustralya’nın Bond Üniversitesi araştırmacıları, Willandra gölü bölgesinde 450’den fazla ayak izinin bulunduğunu ve iyi muhafaza edilmiş bu ayak izlerinin son buzul çağından kaldığını sandıklarını belirttiler.

Ayak izlerinin bölgede buzul çağında yaşayan insanların yaşamları konusunda bilgi verebileceğini kaydeden araştırmacılardan Profesör Steve Webb, ayak izlerinden bazılarının sahiplerinin avlandığını sandıklarını ifade etti.

Ayak izlerinden bazılarının, bir erkeğin koştuğunu gösterdiğini kaydeden Webb, başka ayak izlerinin de toplu halde yürüyen bir aileye ait olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Bilim adamları, 19-23 bin yıllık oldukları tahmin edilen ayak izlerinin çok iyi durumda olmasını, izlerin killi bir bölgede bırakılmış olmasına bağlıyor. Bölgedeki toprakta kalsiyum karbonat bulunmasının, toprağın çimento gibi sertleşmesini sağladığı belirtiliyor.
Kaynak: Hürriyet 22 Aralık 2005

 
Süper Teyze 239
Z eynep çukulataya bayılıyordu ! Bir gün annesine dedi ki : Eğer bir sihirbaz olsaydım,her şeyi çukulataya çevirirdim. Masaları, koltukları,arabaları,halıları,perdeleri !  Sonra da yavaş yava devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.