Farklı bir film: Şaşkın Köpekler
 

Marziye Meşkini, son yıllarda adını uluslararası alanda duyuran İran sinemasının köşe taşlarından bir olan Makmalbaf ailesinin "annesi". Usta yönetmen Muhsin Makmalbaf’ın eşi ve daha ilk filmiyle Cannes’dan ödülle dönen Samira Makmalbaf’ın annesi olan Marziye Meşkini’nin ikinci filmi Şaşkın Köpekler 23 Aralık’ta seyirciyle buluşuyor. Fillm, Taliban sonrası Afganistan’dan çarpıcı insan manzaraları sunuyor. Meşkini öyküsünü 7 yaşındaki bir kız çocuğunun gözünden anlatıyor.

FİLMİN KONUSU
 
Yıllar süren savaşlar, Taliban rejimi ve ardından gelen işgal, Afganistan’da en çok çocukları etkiledi. Yüzbinlerce çocuk annelerini, babalarını, evlerini kaybetti. Anne ve babaları hapishanede olan Gol-ghotai ve ağabeyinin  durumu da, sokaklarda dilenmek zorunda kalan binlerce yaşıtından pek farklı değildir. Gündüzleri Kabil sokaklarında çöp toplayan çocuklar geceleri hapishaneye annelerinin yanına giderler. Sokakta çocukların saldırısından kurtardıkları küçük bir köpekle dostluk kuran iki kardeş bir gece hapishaneye döndüklerinde gardiyan tarafından içeri alınmazlar. Yeni yönetim artık mahkum çocuklarının hapishanede anneleri ile kalmalarına izin vermemektedir. Ayaz bir Kabil gecesinde aç susuz sokakta kalan çocuklar hapisteki annelerinin yanına dönebilmek için hırsızlık yapmaya karar verirler.
Kaynak: Hürriyet 20 Aralık 2005

 
Süper Teyze 63
  Öğretmen biyoloji dersinde sınıfın en yaramaz çocuğu Berkcan’ı tahtaya kaldırmıştı : - Anlat bakalım Berkcan, tavuklar yumurtalarını neden kümese bırakırlar ? Berkcan düşünmeden cevap  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.