Mamutun DNA şifresi çözüldü
 

Bilim adamları, soyları tükenen mamutların DNA şifrelerini çözmeyi başardılar.

Almanya’nın Leipzig kentindeki Max Planck Antropoloji Enstitüsü bilim adamları, mamutun mitokondrisindeki 5 bin DNA harfini tanımlayarak, fil soyağacında mamutların yerini daha belirgin hale getirdiler.
 
Nature dergisinin web sitesinde de yer alan araştırmada, mamutların Afrika filinden çok Asya filine yakın olduğu ortaya çıkarken, yaklaşık 6 milyon yıl önce ortak bir atadan üç ayrı fil grubunun türediği ve Asya filleri ile mamutların bundan 500 milyon yılsonra birbirlerinden ayrıldıkları belirtildi.

Alman Max Planck Enstitüsü’nden Michael Hofreiter, mamutların DNA şifresini çözerek, son 10 yılda tartışmalı hale gelen, mamutların hangi filuma (hayvan veya bitkilerin ana dallarından birisi) ait olduğunu belirlediklerini söyledi.

Mamutlar, Afrika, Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika’da 1,6 milyon yıl ile 10 bin yıl öncesi arasında ve ilkel insanın da ortaya çıktığı Pleistocene döneminde yaşamışladı.
Kaynak: Ntvmsnbc 20 aralık 2005

 
Süper Teyze 151
Mehmet  annesi ve dedesiyle birlikte yemek yiyordu. Şaşkınlıkla bağırdı : - Anne bak, dedem çorbayı çatalla içmeye çalışıyor ! Annesi aldırmadı. Mehmet yine atıldı : - Anne baksana dedem devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.