Öğrencilerin çoğu kahvaltı yapmıyor
 

Yrd. Doç. Dr. Gülhan Samur, Türkiye genelinde yapılan araştırmada elde edilen sonuçlara göre öğrencilerin yüzde 60-85’inin sabah kahvaltısı yapmadığını söyledi.

Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülhan Samur, “Sabah kahvaltısı önemli bir öğündür. Öğrencilerin yüzde 25 ile 43 arasında değişen bir oranı, sokak satıcıları ve kantinlerden karınlarını doyurmaktadır” dedi.

ÖĞRENCİLERİN BESLENMESİNDE KANTİNLER ÖNEMLİ
Samur, okul kantinlerinin toplum sağlığı açısından büyük önem taşıdığına da değinerek, hamburger, pizza, soğuk sandviç, kızarmış patates gibi hızlı tüketilen yiyeceklerin öğrencilerin besin gereksinimlerini karşılamadığını kaydetti.

Okul kantinlerinde satışa sunulan yiyeceklerin öğrencilerin besin gereksinimlerini karşılaması gerektiğini belirten Samur, “Et, süt, yumurta ürünleri ile hazırlanan ve satışa sunulan yiyeceklerin hijyenik açıdan da değerlendirilmesi ve herhangi bir besin zehirlenmesine sebep vermeyecek şekilde üretilmeleri gerekmektedir” dedi.

KANTİNLERDE HİJYENE DİKKAT EDİLMELİ
Samur, kantinlerde çalışanların temizlik ve hijyene dikkat etmesi,personelin en az iki takım açık renkte forması bulunması ve düzenli olarak bu formaların temizlenmesi gerektiğini kaydetti. Personelin kantinde sigara içmemesi gerektiğini ifade eden Samur, sakız çiğnenmemesinin damlacık yoluyla bulaşan hastalıkları engellemek için önemli olduğunu ifade etti.
Kaynak: Ntvmsnbc 24 Aralık 2005


 
Süper Teyze 232
Öğretmen Ayşe’ye sordu : - Bize söyler misin, onbeşin yarısı kaç eder kızım ? Kurnaz Ayşe biraz düşündükten sonra cevap verdi : -İsterseniz önce kaç etmediğinden söz edelim öğretmenim, ne d devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.