Bu efektler Hollywood’a rakip!
 

’Keloğlan Kara Prens’e Karşı’, Türk Sineması’nda bir ilke sahne oldu. Görsel efektleri ile Amerikan sineması kalitesini yakalayan filmin üzerinde en çok çalışılan kahramanı dev ejerha oldu. Çekimler kadar titizlikle hazırlanan efektler, 15 kişilik ekibin elinden çıktı.

Bugüne kadar bilgisayar teknolojisinin kendine fazlaca yer bulmadığı Türk sineması, bir ilkle tanışmaya hazırlanıyor. 6 Ocak’ta sinemaseverlerle buluşacak olan ’Keloğlan Kara Prens’e Karşı’, görsel efekt kalitesiyle dikkat çekiyor. Başrollerini Mehmet Ali Erbil, Özcan Deniz, Ahu Türkpençe, Petek Dinçöz ve Nükhet Duru’nun paylaştığı filmin en az çekimleri kadar titizlikle hazırlanan görsel efektleri; kalitesiyle Hollywood yapımlarını yakalıyor. Digiflame Prodüksiyon tarafından altı haftada tamamlanan görsel efektler üzerinde 15 kişilik uzman bir kadro çalıştı. Dev ejderha, uçan halı, sihirli ayna, cin, kötülerin şatosu ve padişahın saray görüntülerinin yer aldığı çalışmada, en çok hassasiyet gösterilen sahne ise ejderha sahneleri oldu.

GÜNLER BOYUNCA ÇALIŞTILAR
Ejderhanın bir canavar görünümünde olmaması için onlarca ejderha modeli çizildi. Filmin bir diğer önem verilen sahnesi ise; ejderhanın alev püstürtme sahneleri oldu. Film boyunca 80 kez beyazperdeye yansıyacak bu sahnelerin gerçeğe yakın olması için günler boyunca çalışıldı. Digiflame Prodüksiyon daha önce ’Tarçın Konuştu’ ve ’Sihirli Annem’ adlı dizilerin yanı sıra, 2004 Eurovison Şarkı Yarışması ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hazırlattığı Türkiye tanıtım filmlerinin animasyon çalışmalarını üstlenerek dikkatleri üzerine çekmişti.
Kaynak: Sabah 28 Aralık 2005


 

 
Süper Teyze 126
Matematik dersinde bir ay boyunca çarpım tablosunu öğrenmişlerdi. Öğretmen o gün sınıftaki herkesi kaldırıp tablodan işlemler soruyordu : - Evet çocuklar, altı kere altı otuzaltı,sekiz kere sekiz devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.