Yaşlı mağara turist bekliyor
 

Konya’nın Seydişehir İlçesi’nde bulunan 2300 yıl önce oluşan Tınaztepe mağarası turizme açıldı.
 
2003 yılında turizme kazandırılan Türkiye’nin en büyük, dünyanın üçüncü büyük mağarası tanıtım eksikliği nedeniyle beklenildiği kadar yerli ve yabancı turistin dikkatini çekemedi. Mağara Kaptan Cousteau’nun ‘Dünya Harikaları’ kitabında yer almasıyla biliniyor.

Konya’nın Seydişehir İlçesi’nde bulunan Tınaztepe Mağarası 2003 yılında turizme açıldı. Mağara içerisinde birçok galeri ve gölet bulunuyor. 22 kilometre uzunluğuyla dünyanın üçüncü büyük, Türkiye’nin en büyük mağarası olan Tınaztepe’nin 1580 metrelik bölümü gezilebiliyor.

ASTIM VE BRONŞİTE HASTALARININ UĞRAK YERİ
Geçtiğimiz sezon 15 bin yerli ve yabancı turistin gezdiği mağaranın 4 mevsim 9 derece sıcaklıkta bulunması nedeniyle astım ve bronşit hastalarına iyi geliyor. İçerisinde nemi ve oksijeni bol olan mağaranın işletmecisi Hasan Çelmeli, Tınaztepe’nin 230 milyon yıl önce oluştuğunu ve halen de oluşumunu sürdürdüğünü söyledi.

COUSTEAU’NUN DÜNYA HARİKALARI’NDA YER ALIYOR
Mağara’nın 1970 yılında Kaptan Cousteau’nun tarafından gezildiğini ve ‘Dünya Harikaları’ kitabında yer alan Türkiye’de tek yer olduğunu belirten Çelmeli, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından mağaranın tanıtımının yurt içi ve yurt dışında yapılmasını istedi. Mağara, önünde bulunan şelale görüntüsüyle büyülerken şelalenin 22 kilometre derinlikte yeraltı gölüne döküldüğü öğrenildi.
Kaynak: Ntvmsnbc 3 Ocak 2006

 
Süper Teyze 282
Gamze ve ailesi arabalarıyla yaz tatiline çıkmışlardı. Bütün gün yol aldıktan sonra, küçük bir kasabada gecelemeye karar verdiler. Küçük kasabanı8n oteli de çok küçüktü. Az sayıda odası, odalarda da devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.