Oyunların yan etkileri
 

Bilgisayar oyunları sadece ABD’de yıllık 10 milyar doların üstünde ciro yapıyor. Araştırmalara göre 16-25 yaş arasındakilerin yüzde 77’si, 12-17 yaş arasındakilerinse yüzde 94’ü oyun oynuyor. Ancak yeni nesil konsol ve bilgisayarlar için üretilen oyunların bütçelerinin milyonlarca doları bulması rekabeti de zorlaştırıyor. Sektör uzmanları bunu aşmanın tek yolunun oyun içindeki gizli reklam ve sponsorluklar olduğunu savunuyor.
Bu dev sektörün etkileri konusundaysa bu kadar berrak fikirler yok. Britanya’da 1000 öğretmen arasında yapılan bir araştırmaya göre oyunlar motivasyon sağlamak için iyi bir araç. Öğretmenlerin yüzde 91’i oyunların tepki ve algı yeteneğini güçlendirdiğini, yüzde 60’ıysa öğrenme ve bilgi edinmeyi kolaylaştırdığını düşünüyor. Ancak eğitmenlerin üçte ikisi oyunların öğrencileri sosyal hayattan koparabileceği endişesine sahip. Missouri Üniversitesi tarafından yapılan ve New Scientist sitesinde yayımlanan bir diğer araştırmaysa oyuncuların beyin tepkileri üstüne yoğunlaştı. Sonuca göre şiddet içeren oyunları oynayanlar şiddete eğilim gösteriyor. Farklı bir grupsa zaten şiddet eğiliminde olan kişilerin bilgisayar oyunlarındaki seçimlerinde de yine şiddet içeren tarzı benimsediğini iddia ediyor.
Kaynak:Radikal 16 Ocak 2006

 
Süper Teyze 228
Öğretmen İlke’ye sordu : - Sence balıklar uyurlar mı İlkeciğim ? - Tabi uyurlar öğretmenim,dedi İlke. - Nerede uyurlar peki ? Küçük kız anında cevap verdi : - Nehir yatağında uyurlar  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.