Van kedilerinin soyları tehlikede
 

Soyları tükenmek üzere olan Van kedileri ilgi bekliyor.

Uluslararası haber ajansı Reuters, soyları tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan dünyaca ünlü Van kedileriyle ilgili ayrıntılı bir haber hazırladı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma Merkezine giderek çekim yapan Reuters ekibi, merkezin müdürü Prof. Dr. Zahit Ağaoğlu ile konuştu. Ağaoğlu, kedilerin soylarının kurtarılması için finansmana ihtiyaç duyduklarını belirtiyor.

Farklı renkteki gözleri ve kendilerine has özellikleriyle tüm dünyada tanınan Van kedilerinin soyları tükenmek üzere. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma Merkezi, bu benzersiz kedilerin korunması için çalışma yürütüyor.

100 kedinin koruma altında tutulduğu merkezin müdürü Prof. Dr. Zahit Ağaoğlu, Van sokaklarında artık Van kedisinin dolaşmadığına dikkat çekiyor.

Merkezde Van kedilerinin hastalıklardan korunması için büyük özen gösteriliyor. Yetkililer, bölgede etkili olan kuş gribinin Van kedilerine bulaşma riskinin çok düşük olduğunu söylüyor. Merkezde, kedilerinin üremeleri için de bir program yürütülüyor. Ancak yetkililer yeterli kaynak bulamamaktan şikayetçi.

Van kedilerinin korunması için daha fazla finansmana ihtiyaç duyduklarını belirtiyorlar.
Kaynak:Ntvmsnbc 20 Ocak 2006

 
Süper Teyze 287
Adam telaş içinde doktoruna anlatıyordu : - Sormayın doktor, bu yaşıma kadar böyle garip bir gece yaşamamıştım. Öyle bir rüya gördüm ki, bir türlü etkisinden kurtulamıyorum. - Sakin olun  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.