Karda hayvanları da unutmayın!
 

Dondurucu soğuklar tüm yurdu etkisi altına aldı. Soğuk hava insanları olduğu kadar sokakta yaşayan hayvanları da olumsuz etkiliyor.

Kar nedeniyle sokak hayvanları ve kuşların da aç kalma ve donma tehlikesi altında olduğunu unutmayın. Eve alma şanınız olmasa bile en azından sokağa onlar için yiyecek bırakabilirsiniz. Ya da en azından kuşlar için camınızın önüne ekmek kırıntıları koyabilirsiniz. Sokağınızdaki kedinin köpeğin açlık ve soğuktan ölmesine izin vermeyin...

 Erciyes Üniversitesi (EÜ) Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. EsraCanooğlu, aşırı soğukların hayvanlar alemini de olumsuz etkilediğini ve kış aylarında ölümlerin arttığını belirtti. Sahipli kedi ve köpekler ile sokak hayvanlarının, soğuk ve buna bağlı gelişen yiyecek bulamama gibi nedenlerle zor durumda kaldığını kaydeden Canooğlu, kış aylarında, kaybolma, donma, yaralanma ve ölüm riskinin arttığına dikkati çekti.

Alınabilecek bazı basit önlemlerle bunların önüne geçilebileceğini vurgulayan Canooğlu, bu önlemler hakkında şu bilgileri verdi:
“Tüyleri soğuktan korunmasına yardım ettiği için kış aylarında köpeğinizi tıraş ettirmekten mümkün olduğunca kaçınmalısınız. Aracınızda, köpeğinizi ya da kedinizi yalnız bırakmayın. Kış aylarında araç içerisindeki sıcaklık çok düşeceği için donarak ölmesine neden olabilirsiniz. Zemindeki buzlanma, kedi ve köpeklerin patisinde kesik ve yaralanmalara yol açabileceği için dikkat etmelisiniz. Bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkış oranı kış aylarında artar. Özellikle İstanbul’da oldukça yaygın görülen kedi nezlesi ile sokak hayvanlarından bulaşabilecek kuduz gibi hastalıklardan korumak için karma aşıları aksatmamalısınız.”
Kaynak:Ntvmsnbc 25 Ocak 2006

 
Süper Teyze 352
Çiftçinin geveze karısı, komşusuna dert yanıyordu : - Bilsen nasıl yalnızım, dedi.Çok fazla konuştuğum için kocam akşamları kümeste, tavuklarla geçirmeye başladı. Onların yanında huzur bulduğunu  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.