Şempanzenin evrimi insandan hızlı
 

DNA analizlerine göre şempanzelerin genetik evrimi insanınkinden yüzde 3 oranında daha hızlı.

İnsanoğlu her zaman kendini maymundan üstün gördü. Ancak bilimsel araştırmalar uzak akrabalarımızın bizden ileride olduğu bir noktayı ortaya çıkarıyor: Şempanzelerin genetik gelişimi insanoğlununkinden daha hızlı. Yani evrim sürecini insandan hızlı yaşıyorlar.

ABD’de yayınlanan “Proceedings of the National Academy of Sciences” (PNAS) bilim dergisinde yayınlanan araştırma sonuçlarına göre DNA analizleri, şempanzelerin insanoğluna diğer maymun türlerinden daha fazla benzerlik taşıdığını da ortaya koyuyor.

Araştırmacılar genellikle insan ve şempanzelerin ortak bir kökenden gelerek 5 ila 7 milyon yıl önce farklılaştığı konusunda fikir birliğindeler. Şempanzeler, goril ve orangutanlarla birlikte Pongidae adı verilen ailede sınıflandırılırken, insanoğlu Hominidae familyasında yer alıyor.

Ancak 2003 yılında gerçekleştirilen bir araştırma şempanze ve insandaki önemli DNA yapılarının yüzde 99.4 oranında ortak olduğunu ortaya koyuyor. Diğer araştırmacılar ise insan ve şempanze türlerinin genetik yapısında çok ciddi farklılıklar olduğunu savunuyorlar. Şempanzenin DNA yapısının tamamen çözümlenmesi ise sadece bir kaç ay önce gerçekleşti.
Kaynak:Ntvmsnbc 24 Ocak 2006

 
Süper Teyze 301
Özgür, dayısıyla birlikte Hayvanat Bahçesini  dolaşıyordu. Birden, bir köşede oturmuş ağlayan bir hayvan bakıcısı  dikkatini çekti. Dayanamadı, yanına gidip adama sordu :  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.