Nedir şu prebiyotikler?
 

Prebiyotik maddeler, sindirim sistemi boyunca vücutta emilmeden kalın bağırsağa gelen ve kalın bağırsaktaki yararlı bakterilerin gelişimini ve aktivitelerini olumlu yönde etkileyen maddelerdir.

Günlük lif ihtiyacımız 20-35 gr.’dır ve bunun karşılanması için gün içinde sebze-meyve, kepekli ürünler ve kuru baklagillerden en az 3-4 porsiyon yenmesi gerekir. Sebze, meyve ve tahıllarda doğal olarak bulunan lifler bağırsaktaki yararlı bakterileri uyararak, prebiyotik etki sağlar.

Prebiyotik maddeler, sindirim sistemi boyunca vücutta emilmeden kalın bağırsağa gelen ve kalın bağırsaktaki yararlı bakterilerin gelişimini ve aktivitelerini olumlu yönde etkileyen maddelerdir.

Prebiyotik etki, ihtiyacımız olan bu liflerin;
 Vücutta kalsiyum emiliminin arttırılmasına,
 Yağ metabolizmasının ve mide-bağırsak sistem fonksiyonlarının düzenlenmesine,
 Zararlı maddelerin emiliminin engellenmesine,
 Kan şekerini ayarlayarak veya kontrol ederek diyabetik problemlerin önlenmesine,
 Kolesterolün ayarlanmasına ve kontrol edilmesine,
 Kanserin önlenmesine katkı sağlar.

Günlük beslenmemizde sebze-meyve, kepekli ürünler ve kuru baklagillere her zaman ve yeterli miktarda yer vermediğimizde, günlük lif ihtiyacımızın karşılanmasında sorunlar yaşıyoruz.
Kaynak:Ntvmsnbc 26 Ocak 2006

 
Süper Teyze 28
Melih çok sevdiği öğretmeni ile sohbet ediyordu. - Neyin var Melih ? Bu gün biraz dalgın gördüm seni, dedi öğretmen. - Yok bir şey ! diyerek omuz silkti Melih. - Var bir şey !    B devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.