Doğu’nun yetenekleri Picasso’yla buluştu
 

37 saatlik yolculuktan sonra Picasso İstanbul’da sergisini gezen Erzurumlu öğrenciler çok heyecanlıydılar
Erzurum’dan İstanbul’a 37 saatlik tren yolculuğu yaparak gelen Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencileri Picasso’nun eserleriyle buluştu. Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’ni gezen gençlerin heyecanları gözlerinden okunuyordu. Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tosun Terzioğlu ve Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ahmet Alkan’la sergiyi gezerken kendi elleriyle yaptıkları Picasso resimleriyle süslü tahta çantalarını yanlarından ayırmayan öğrenciler, müze yetkililerini defalarca kutladılar.

YENİ PROJELER YOLDA
Gençlerin ilgisinden çok memnun kaldıklarını belirten rektör Terzioğlu "Bu sergiye yediden yetmişe herkesin gösterdiği ilgi bizi çok gururlandırıyor ve yüreklendiriyor. Türkiye için bu kadarı yetmez, daha fazlasını da yapmayı planlıyoruz" diyerek önümüzdeki günlerde daha büyük projelere imza atacaklarının sinyallerini verdi. Özellikle Erzurum Üniversitesi’nin sanata ilgisini yakından takip ettiğini ve Doğu’daki gençlerin sanata olan merakını desteklemek gerektiğini söyleyen Sabancı Üniversitesi dekanı Alkan " müzedeki konuklar ve dinamizm olağanüstü, Paris Müzelerini aratmıyor" diyor..

"GÖZLERİMİZ DOLDU"
Arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle birlikte sergiyi gezen Adıyamanlı 23 yaşındaki Şenay Bener, gördükleri karşında çok etkilendiğini ifade ediyor. Gözlerinin dolduğunu itiraf eden Bener "Kitaplardan bile göremediğimiz çok sayıda eseri yakından görüyorum. Sanat dehasının eserlerine tek tek dokunmak isterdim. Bu sergi bana şevk verdi, daha çok çalışmalıyım" diye konuşan genç kız müzeden hiç ayrılmak istemediğini de sözlerine ekliyor. Doğu’da eğitim gören bir ressam adayı olarak şartların zor olduğunu söyleyen 24 yaşındaki yüksek lisans öğrencisi Serpil Akdağlı ise, müzeyi gezmenin uzun ve yorucu yolculuklarına değdiğini söyledi: "Doğu’da sosyal ve ekonomik açıdan güzel sanatlar öğrencisi olmak çok zor ama iyi eğitim alıyoruz. Eserlere uzak yaşamak çok üzücü. Bu bakımdan İstanbullular çok şanslı. Ben onların yerinde olsam sergi ve müzelerden hiç çıkmam."
Kaynak:Sabah 3 Şubat 2006

 
Süper Teyze 282
Gamze ve ailesi arabalarıyla yaz tatiline çıkmışlardı. Bütün gün yol aldıktan sonra, küçük bir kasabada gecelemeye karar verdiler. Küçük kasabanı8n oteli de çok küçüktü. Az sayıda odası, odalarda da devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.