Fossett rekor uçuşuna başladı
 

Florida’dan havalanan ABD’li maceraperest Steve Fossett, Dünya’nın etrafında tek başına 43 bin 471 km yol katederek 20 yıllık rekoru kırmayı hedefliyor.
 
ABD’li havacılık meraklısı Steve Fossett, Florida’daki Kennedy Uzay Üssü’nden havalanarak rekor uçuşuna başladı. Doğu istikametli uçuşta Fossett, Asya üzerinden Pasifik Okyanusu, Amerika kıtası ve Atlas Okyanusu’nu aşarak, Londra’ya inecek.

Uçuş sırasında havada 80 saat geçirecek olan Fossett, birkaç saatte bir 5 dakikadan fazla olmayan uykular alacak. Fossett, özel perhiz içeceği ile beslenecek, idrarını da sıhhi plastik torbalara yapacak. Uçağın tahmini uçuş yüksekliği 13 bin 700 metre, tahmini hızı da 400 kilometre/saat olacak.

Başarılı olması halinde Fossett 1986 yılında Dick Rutan ve Jeanna Yeager’in Dünya etrafında ikmalsiz ve aralıksız 40 bin 212 km’lik uçuş rekorunu kıracak. Fossett’ın kalkışı hava koşullarına bağlı olarak değişikliğe uğrayabilir. Kalkış için hava sıcaklığının 12 derece’den az olması gerekiyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 8 Şubat 2006

 
Süper Teyze 57
 Eray okuldan döndüğünde çok heyecanlıydı. Annesine koştu : - Anneciğim ! Bu gün okulda çok ilginç bir şey duydum. Öğretmenler okula geldikleri için  para alıyorlarmış doğru mu ? - E devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.