NASA, Ay için gezegenden vazgeçti
 

NASA, ABD Başkanı George Bush’un uzay vizyonu uyarınca bazı projeleri iptal ederek Ay’a insanlı uçuş projesine odaklanıyor.

NASA uzak gezegenlerde yaşam arayacak SIM PlanetQuest ve Terrestrial Planet Finder programlarını süresiz erteleyerek, bütçesini yeniden yapılandırıyor. Uzak gezegenlerde bilimsel araştırmalar yerine, Ay’a insanlı uçuşlar gibi bilimsel yanı kadar sembolik yanı da öne çıkan projelere ağırlık verilecek.

ABD Başkanı George Bush, NASA’nın 2007 bütçesini 16.8 milyar dolar olarak açıklamıştı. Bu rakamın 5.3 milyarı direkt olarak uzay programlarına aktarılacak. NASA Başkanı Michael Griffin mevcut sistemlerin yenilenerek en geç 2018 yılında Ay’a insanlı uçuşun gerçekleştirileceğini açıkladı.

SONDA ARAÇLARI MARS’A
NASA’nın en iddialı projelerinden Mars’a insanlı yolculuk projesine ise Başkan Bush’un tam desteği sürüyor. Mars ile ilgili olarak NASA, 2007 yılında gezegeni araştıracak olan Phoenix sonda aracına yatırıma devam edecek. Phoenix, gezegenin kuzey kutbunda buzlu zemini delerek yaşam izi arayacak. NASA gezegende kaya örneklerini analiz edecek bir diğer sonda aracı olan Mars Science Laboratory için de 348 milyon dolar ayırdı. Araç, 2009 yılında Mars’a uçacak.
Kaynak:Ntvmsnbc 7 Şubat 2006

 
Süper Teyze 298
Yaşlı çift evlerinin balkonunda oturmuş çaylarını içiyor bir yandan da gazetelerini okuyorlardı. Adam başını gazetesinden kaldırmadan : - Şu hale bak, dedi. Bütün gazeteler bu gün ölen ünlü insan devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.