Ayakkabınız uyduysa, basalım
 

Ayakkabıcılar, artık, “uyduysa saralım” değil, “uyduysa basalım” diyebilecekler.

İngiltere’de bir firmanın Nisan ayından itibaren uygulamaya koymayı planladığı yeni üretim tekniğine göre, ayakkabı almak isteyen müşterilerin önce, ayaklarının lazerle 3 boyutlu bir sayısal modeli çıkarılacak.

Daha sonra müşterinin çeşitli hareketler sırasında ayağının aldığı şekiller, “pedar” denen bir güç kaydedici astarla belirlenecek. Bunun ardından taban ve dikim düzenlemelerini yapmak için bir model çıkarılacak ve sonuçta elde edilen modele göre, Londra University College araştırmacılarından Siyaveş Mehdevi’nin geliştirdiği bir teknikle, birkaç saat içinde müşterinin ayaklarına en uygun sipariş ayakkabı üretilecek.

Şirketin yaratıcı direktörü Greg Lever-O’Keefe, ilk müşterilerinin futbolcular ve diğer sporcular olacağını belirterek, sporcular için yapılacak üretimden iyi sonuçlar alındıktan sonra tekniği sokaktaki ayakkabı mağazalarına taşımayı amaçladıklarını kaydetti.
Kaynak:Ntvmsnbc 9 Şubat 2006

 
Süper Teyze 142
Ceren annesiyle birlikte bayram tatili için İtalya’ya gitmişti. Bir yandan geziyorlar, bir yandan alışveriş ediyorlar, bir yandan da İtalyan mutfağının leziz çeşitlerini tadıyorlardı. İlk gün pizza  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.