Madagaskar’da katil örümcek bulundu
 

Madagaskar adasında egzotik hayvan türleri arayan doğa bilimciler, yeni katil örümcek türleri keşfetti.

Madagaskar’da bulunan yeni katil örümcek türü diğer örümcekleri yiyerek besleniyor. Keşfi yapan California Academy of Sciences bilim insanları, katil örümceğin davranış kalıplarını inceleyerek Madagaskar’da yeni türlerin keşfetmeyi umuyor. Madagaskar adasının yağmur ormanlarının, birçok katil örümcek türüne ev sahipliği yaptığı düşünülüyor.

 Katil örümcekler, diğer örümcekler gibi avlarını ağ kurarak tuzağa düşürmektense, çok daha direkt bir yol seçiyor. Boyu 3.17 milimetre olan katil örümcek, korumasız örümcekleri dev çenesindeki keskin ve zehirli dişleriyle ısırarak avlıyor. Söz konusu katil örümcek, uzun boynu sayesinde avlarına uzak mesafeden de atlayabiliyor. Bilim insanları, bu katil türün insanlara bir zararı olmadığını belirtiyor.

Katil örümcekler geçmişte yerkürenin birçok bölgesinde yaşam alanı bulabiliyorken, yüzyıllar sürecinde kimi türler yeryüzünden silindi. Günümüzde sadece Madagaskar, Avustralya ve Güney Afrika’daki türler soylarını devam ettirebiliyor.
Kaynak: Ntvmsnbc 13 Şubat 2006

 
Süper Teyze 100
Anneannesi telefonda Cem’e sordu : - Ah evladım, bilsen yeni doğan kardeşini görmek için nasıl sabırsızlanıyorum ! Söyle bakalım, en çok hanginize benziyor ? Sana mı ? Babana mı ? Annene mi ?  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.