Dünyanın en küçük Türk bayrağı
 

Türk bilim insanları, nano-litografi tekniği ile dünyanın en küçük Türk bayrağını çizdi.

Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Oral, merkezde geliştirilen nanoteknoloji teknikleriyle biyolojik terörist saldırıları tespit edebilecek savunma sistemleri geliştireceklerini belirtti. Bir metre’nin milyarda biri ölçeğine nanometre deniyor.

Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü doktora öğrencileri, 100 nanometre genişliğinde 2 nanometre yüksekliğindeki dünyanın en küçük Türk bayrağını çizdi. 

Ulusal Nanoloji Araştırma Merkezi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Oral, bir sonraki hedeflerinin aynı nanotokrafi tekniğini kullanarak çok küçük manyetik sensorler geliştirmek olduğunu söyledi. Doç. Dr. Oral, çok küçük manyetik nano-sensörlerin biyolojik saldırılarda zararlı partikülleri tanıyacak şekilde üretileceğini ifade etti. Doç Dr. Oral, Türkiye’de geliştirilen nanoteknolojik mikroskopların MIT ve Oxford gibi dünyanın en iyi üniversitelerine ihraç edildiğini de vurguladı.
Kaynak:Ntvmsnbc 13 Şubat 2006

 
Süper Teyze 150
Murat ve Emir kendi aralarında konuşuyorlardı : Soğuk havalarda, sabahları yüzümü yıkamaktan nefret ediyorum ! dedi Murat. Ama annem çok sıkı kontro ediyor. Bazan kandırabiliyorum ama bu sabah banyo devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.