Dünya Öykü Günü kutlanıyor
 

Dünya Pen Yazarları’nca onaylanarak uluslararası bir kimlik kazanan 14 Şubat Dünya Öykü Günü, Fransız Kültür Merkezi’nde kutlanıyor.

Yaklaşık on yıldır Ankara Öykü Günleri çerçevesinde düzenlenen öykü etkinlikleri, gitgide yaygınlaşan bir etkinlik birliğine dönüştü. İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve İmge Öyküler Dergisi’nin birlikte gerçekleştireceği etkinlik 14 Şubat 2006 günü saat 19.00’da izlenebilir.

Dünya Öykü Günü’nün program sunumunu tiyatro ve sinema oyuncusu Gülsen Tuncer’in üstlendiği kutlamada bu yıl başlatılan ‘Öykü Bildirisi’, kendisi de 75. yaşını kutlayan Tarık Dursun K. tarafından kaleme alınıyor.

Sait Faik ve Beckett’in doğumlarının 100. yıl kutlamaları kapsamında Semih Gümüş, Güven Turan, Sevengül Solmaz, Ahmet Soysal konuşmacı olarak katılıyorlar.

Geçen yıl yitirdiğimiz öykücüler için, Sadık Aslankara ve Hürriyet Yaşar’ın anma konuşmalarının yanı sıra, usta öykücü Nezihe Meriç’in “...yanmışım dumanım tüter” öyküsü kendi sesinden okunuyor.

Programın saydam gösteri tasarımları da fotoğraf sanatçısı Nazım Timuroğlu tarafından gerçekleştiriliyor.

Sait Faik’in “hişt, hişt!..” öyküsü koreograf Aytül Hasaltun’un modern dans gösterisi olarak canlandırılıyor.
Kaynak: Ntvmsnbc 13 Şubat 2006

 
Süper Teyze 413
 Zekasıyla fazla övünen Görkem’e arkadaşı Fulya sorar : - Saatimi evde unutmuşum. Saat kaç Görkem ? Kolundaki  saate baktıktan sonra uzun uzun düşünen Görkem karmakarışık bir cevap verir devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.